Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul dintre cele mai mari orașe din lume declară război „apartamentelor-sicriu”. Metropola se confruntă cu o criză a caselor

Şeful Executivului din Hong Kong, John Lee, a arătat miercuri că ar dori să dispară apartamentele cu o suprafaţă mai mică de opt metri pătraţi, emblematice pentru criza persistentă de locuinţe din metropola chineză.

Guvernul din Hong Kong a promis că va face din chestiunile economice una dintre priorităţile sale pentru a duce metropola financiară "spre stabilitate şi prosperitate". În plus, a anunţat eliminarea taxelor de import pentru băuturile spirtoase, într-o încercare de a stimula economia, notează Agerpres.

În discursul său anual de politică generală, al treilea de la numirea sa în funcţie în 2022 de către un comitet loial Beijingului, şeful Executivului, John Lee, a declarat că apartamentele cu o suprafaţă mai mică de opt metri pătraţi vor fi interzise. Proprietarii acestor apartamente vor beneficia de un interval de timp pentru a se asigura că bunurile lor respectă această măsură.

Metropola se confruntă cu o criză a caselor

Pe lângă cele mai mari preţuri la imobiliare din lume, aproximativ 110.000 de gospodării, dintre cei aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong, ocupă apartamente care sunt la rândul lor împărţite în mai multe locuinţe.

După un studiu guvernamental derulat în 2021, aproximativ 21% dintre gospodăriile din Hong Kong ocupau o astfel de locuinţă şi se mulţumeau cu o suprafaţă mai mică de şapte metri pătraţi, adică mai puţin decât suprafaţa unui loc de parcare.

Citește și
airbnb cazari
Apartamente de închiriat sau hoteluri: care este cea mai bună alegere în funcție de destinație

De asemenea, John Lee a anunţat miercuri eliminarea taxelor la import pentru băuturile cu un conţinut de alcool de peste 30% şi un preţ de peste 200 de dolari Hong Kong (23,6 euro), o măsură care vizează "încurajarea turismului şi a consumului de alimente şi băuturi premium".

Printre alte proiecte anunţate se numără o procedură de facilitare a imigraţiei pentru cumpărătorii de reşedinţe de lux şi înfiinţarea unui fond cu o valoare de 10 miliarde dolari Hong Kong (1,2 miliarde euro) pentru a investi în Inteligenţa Artificială şi semiconductori.

Economia din Hong Kong are probleme în a reveni pe creştere după trei ani de restricţii sanitare impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult