Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul dintre băieții salvaţi după nouă zile din peştera din Thailanda, în 2018, a murit în Marea Britanie, la doar 17 ani

Un thailandez în vârstă de 17 ani, care a făcut parte din grupul celor 12 copii rămaşi nouă zile blocaţi într-o peşteră din Thailanda în 2018, a murit în Regatul Unit, au anunţat miercuri surse concordante citate de AFP, potrivit Agerpres.

Duangpetch Promthep, în vârstă de 17 ani, era cunoscut în Thailanda deoarece a fost căpitanul echipei de fotbal de juniori „Mistreţii sălbatici”, ai cărei membri au rămas blocaţi într-o peşteră din Thailanda din 23 iunie 2018 până pe 10 iulie, o parte dinte ei.

„Este o veste foarte tristă să aflăm că Duangpetch 'Dom' Promthep, căpitanul echipei thailandeze de fotbal salvată dintr-o peşteră în 2018, a murit în Regatul Unit”, a scris pe Twitter ambasadorul Regatului Unit în Thailanda, Mark Gooding.

Cei 12 copii şi antrenorul lor, salvați după 9 zile

Supravieţuitorii nu au mâncat nimic şi au băut apă de ploaie timp de nouă zile. Cei 12 copii şi antrenorul lor au fost în cele din urmă descoperiţi de o echipă de scafandri britanici la o distanţă de patru kilometri de la intrare, unde rămăseseră blocaţi din cauza creşterii bruşte a nivelului apei în urma ploilor musonice.

Imaginea chipului surâzător al lui Duangpetch Promthep în momentul salvării a făcut înconjurul lumii la vremea respectivă.

Adolescentul se afla de anul trecut la Brooke House College Football Academy, în apropiere de Leicester, în centrul Angliei.

„Un vis devenit realitate”, a scris el în august pe Instagam. „Puţin după ora 13:00 duminică (12 februarie), poliţia a fost chemată la un internat (...) în legătură cu starea de sănătate a unui elev”, a declarat pentru AFP poliţia locală. Tânărul ”a fost dus la spital. A murit ulterior”, a adăugat poliţia, care a subliniat că moartea adolescentului ”nu este tratată ca suspectă”.

Adolescentul ar fi murit după o lovitură la cap

Deşi poliţia nu a precizat cauza morţii, presa din Thailanda a relatat că tânărul a suferit o lovitură la cap. Potrivit BBC, a fost descoperit inconştient în camera sa. Asociaţia thailandeză Zico Foundation, care l-a ajutat pe adolescent să obţină bursa în Marea Britanie, a transmis condoleanţe pe Facebook. Un mesaj de regret a fost publicat şi de unul dintre coechipierii săi, care fost de asemenea salvat din peşteră. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult