Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ungaria consideră „iresponsabile” declaraţiile lui Volodimir Zelenski referitoare la racheta care a căzut în Polonia

Guvernul de la Budapesta consideră că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a dat un „exemplu negativ” afirmând că racheta care a ucis două persoane într-un sat polonez de lângă graniţa cu Ucraina era rusească.

„Într-o astfel de situaţie, liderii mondiali vorbesc în mod responsabil”, a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban. „Preşedintele ucrainean, acuzându-i imediat pe ruşi, a greşit, este un exemplu negativ”, a adăugat oficialul de la Budapesta. El a lăudat, în schimb, atitudinea prudentă a Poloniei şi a Statelor Unite.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reiterat miercuri că racheta care a ucis două persoane în Polonia era rusească. „Nu am nicio îndoială că această rachetă nu era a noastră”, a declarat Zelenski la televiziune. „Cred că a fost o rachetă rusească”, a adăugat el, în timp ce oficialii NATO au spus că a fost probabil o rachetă a sistemului ucrainean de apărare aeriană.

O rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, iar doi oameni au fost uciși la o fermă din apropierea graniței cu Ucraina.

S-a petrecut în ziua în care rușii au dezlănțuit un val de rachete asupra orașelor ucrainene și au existat temeri că una dintre acestea a lovit și teritoriul unui stat NATO, dar, „nu a fost un atac, deliberat al rușilor”, a declarat, miercuri, secretarul general al Alianței. Cel mai probabil, pe teritoriul polonez a explodat, de fapt, o rachetă a apărării antiaeriene din Ucraina.

Citește și
racheta polonia
Rachetă căzută în Polonia: Secretarul american al apărării a insistat asupra "contextului" loviturilor ruse

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult