Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Una dintre ostaticele israeliene eliberate de Hamas, „dispusă să ofere” informaţii altor familii

Fiica uneia dintre cele două ostatice israeliene eliberate luni seară de Hamas a declarat, marţi, pentru BBC că mama ei, Yocheved Lifschitz, este „foarte lucidă” şi doreşte să împărtăşească informaţii cu familiile altor ostatici.

Sharone Lifschitz, care locuieşte la Londra, a declarat pentru canalul britanic de televiziune că mama ei, care are 85 de ani şi a fost eliberată împreună cu cetăţeana israeliană Nurit Cooper, în vârstă de 79 de ani, „pare că este în regulă”, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Este foarte lucidă şi foarte dispusă să împărtăşească informaţii, să transmită informaţii familiilor altor ostatici cu care a fost”, a menţionat ea.

Femeia a mai spus că familia continuă să nu aibă veşti despre tatăl ei, Oded Lifschitz, în vârstă de 83 de ani, „un bărbat foarte implicat în drepturile palestinienilor care a lucrat pentru pace cu vecinii noştri”.

„Sper că au grijă de el şi că va avea ocazia să vorbească, pentru că vorbeşte bine arabă, deci poate comunica foarte bine cu cei de acolo. Cunoaşte mulţi oameni în Gaza şi Cisiordania. Vreau să cred că va fi OK. Mama mi-a povestit că au avut grijă de ei şi că au şi un doctor acolo, aşa că asta aduce multă uşurare multora”, a declarat ea, citată de dpa.

Citește și
hamas israel
VIDEO | Momentul în care are loc atacul comis de Hamas la 7 octombrie. Ce conţine un material audiovizual al masacrului

Şi soţul lui Nurit Cooper, care are 84 de ani, este în continuare ţinut captiv de Hamas, potrivit agenţiei de presă germane.

Pe de altă parte, un înalt oficial britanic a declarat marţi pentru Sky News că se bănuieşte că încă şase cetăţeni britanici s-ar număra printre ostaticii Hamas şi că aceşti cetăţeni sunt „prioritatea absolută” a guvernului de la Londra.

„Este o situaţie în continuă evoluţie, dar cea mai recentă cifră pe care ne-au dat-o este că se crede că sunt şase cetăţeni britanici (deţinuţi de Hamas)”, a declarat Victoria Atkins, ministru adjunct de finanţe.

Pe de altă parte, potrivit Reuters, Atkins a anunţat la Times Radio că cel puţin 10 cetăţeni britanici au fost ucişi în conflictul dintre Israel şi Hamas.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult