Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr de 17 ani a fost atacat de un rechin lung de 5 metri. Adolescentul a supraviețuit, deși a fost sfâșiat de picioare

Luke Pascoe, 17 ani, făcea spearfishing în largul insulei Mistaken, lângă plaja Goode, la sud de Albany, Australia, luni, când a fost mușcat de ceea ce el crede că a fost un rechin alb, lung de 5 metri.

Imediat după ce prădătorul a lansat atacul, prietenul lui Luke, Conner Shirley, a intrat în acțiune.

"Conner a fost cel care m-a ajutat să urc pe o stâncă și apoi m-a cărat 2 kilometri de-a lungul stâncilor până la mașină și m-a condus la spital", a spus Luke.

"Îi datorez viața. Aseară, eram întins în pat și mă gândeam cât de norocos sunt să mai fiu aici", a adăugat acesta.

Conner a dezvăluit că și-a folosit cureaua de scufundare pe post de garou pentru a-i opri sângerarea lui Luke, care suferise trei răni la nivelul picioarelor.

El a declarat, pentru ABC, că a împușcat un pește în timp ce se afla la o adâncime de 10 metri, iar acest lucru a atras rechinul.

Citește și
Românca ucisă în Egipt nu a avut nicio șansă în fața rechinului Mako. Acesta își atacă prada cu o viteză foarte mare | FOTO
Cum să te ferești de rechini și alți prădători. Sfaturi pentru românii care merg în vacanțe exotice

Luke a încercat să urce repede la sufrafață, însă prădătorul l-a mușcat de picioare.

De pe patul de spital, tânărul a spus că știa foarte bine care sunt riscurile scufundărilor și că nu este supărat pe rechin.

"Este mai mult vina mea decât a rechinului", a afirmat Luke.

În ciuda faptului că a fost la un pas de moarte, el a mărturisit că își dorește să intre înapoi în apă după ce se va videca.

La rândul său, tatăl lui Luke, Lloyd Pascoe, a declarat că este mândru de rezistența arătată de fiul său și de modul rapid în care a acționat Conner.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult