Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un stat NATO se teme că va fi următoarea ţintă a Israelului după o eventuală victorie împotriva Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că Israelul va ataca Turcia "mai devreme sau mai târziu" dacă reuşeşte să învingă în războiul cu Hamas din Fâşia Gaza.

"Să nu credeţi că Israelul se va opri în Gaza", le-a spus şeful statului deputaţilor din partidul său, AKP, la Ankara. "Dacă nu este oprit, acest stat paria şi terorist se va îndrepta mai devreme sau mai târziu înspre Anatolia" - partea asiatică a Turciei, care constituie cea mai mare parte din teritoriul acestei ţări (n. red.).

Turcia este una din puţinele ţări cu populaţie majoritar musulmană care recunoaşte statul Israel, dar a suspendat recent relaţiile comerciale bilaterale, făcând astfel presiuni pentru o încetare a focului în Gaza şi pentru creşterea volumului de ajutoare umanitare care ajung pe teritoriul palestinian, transmite AFP, citată de Agerpres.

Erdogan a făcut recent tot mai multe declaraţii de susţinere pentru Hamas, mişcarea islamistă palestiniană pe care Uniunea Europeană, SUA şi Israelul o consideră organizaţie teroristă.

"Vom continua să susţinem Hamas, care luptă pentru independenţa propriei sale ţări şi apără Anatolia", a afirmat miercuri preşedintele, potrivit Agerpres.

Citește și
parlament, Israel, deputati
Incident grav. În Parlamentul României s-a strigat „Trăiască Hamas”, susține un deputat reprezentant al comunității evreilor

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult