Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un român a fost trimis în judecată în Irlanda după ce ar fi furat peste 22 de milioane de euro

Cetățeanul român, Alexandru Olteanu, în vârstă de 35 de ani, a fost trimis în judecată pentru un total de 25 de capete de acuzare pentru spălare de bani și furt, scrie The Irish Sun.

Alexandru Olteanu a fost extrădat în Irlanda pe data de 4 februarie și prezentat în fața instanței. El va fi judecat pentru 11 capete de acuzare de spălare de bani, 14 capete de acuzare de folosirea unui instrument fals şi o acuzaţie de furt.

Autoritățile irlandeze au menționat: „Arestarea face parte din Operațiunea Omena, o investigație condusă de serviciile de informații ale Biroului Național de Criminalitate Economică asupra unei organizații criminale implicată în vânzarea frauduloasă pe site-uri web la mâna a doua din Europa și spălarea ulterioară a veniturilor acestor infracțiuni printr-o rețea de bănci. Conturile erau deschise folosind identități false”.

Potrivit sursei citate, această organizaţie criminală a furat peste 22 de milioane de euro de la victime din toată Europa. Iar asta doar până la sfârşitul anului 2020, pentru că nu există date certe privind activitatea sa ulterioară. Totodată, Olteanu ar fi spălat 6.770.036 de euro din aceşti bani prin conturi bancare din Irlanda. Alexandru Olteanu nu este singurul român acuzat în acest dosar.

Anterior, un conaţional al său, Daniel Semen, a apărut în faţa judecătorilor irlandezi, săptămâna trecută. Semen este judecat pentru şapte capete de acuzare de spălare de bani şi folosire a unui instrument fals.

Cei doi români ar avea şi alţi colaboratori. Poliţia irlandeză mai caută cel puţin alţi doi escroci, un bărbat şi o femeie, însă nu a dat niciun detaliu legat de identitatea sau de naţionalitatea acestora.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult