Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un rinocer sud-african căruia i-a fost îndepărtat cornul cu brutalitate s-a întors în sălbăticie după 6 ani de recuperare

Un rinocer în vârstă de 10 ani căruia i-a fost îndepărtat cornul cu brutalitate s-a întors în sălbăticie, după 30 de operații și peste șase ani de recuperare, scrie France24.

Salvatorii săi l-au numit taurul Sehawukele, adică „Dumnezeu ai milă de noi”.

Numit pe scurt Seha, a fost găsit de autorități aproape mort lângă un gard dintr-o rezervație, atât de desfigurat încât abia auzea sau mânca.

Poliția a apelat la John Marais, un veterinar de animale sălbatice care conduce o organizație de caritate numită „Salvăm supraviețuitorii”. Grupul reabilitează rinoceri care au supraviețuit atacurilor braconierilor.

„S-a vindecat excepțional de bine”, a spus Marais. „Și cred că acesta este următorul capitol în care îl vom re-sălbatici într-o tabără de 2.000 de hectare, unde am pus împreună cu el două femele de vârstă reproductivă”.

Chiar și după cele 30 de intervenții, cavitățile sinusurilor rinocerului Seha sunt încă expuse, creând un risc de infecție. Cu toate acestea, îngrijitorii au ales să-l returneze în sălbăticie, în speranța că se va împerechea și va ajuta la creșterea populației în scădere.

„Nici o translocare de rinocer nu este fără risc”, a spus Andre Uys, care administrează rezervația în care locuiește acum Seha.

Braconierii au ucis cel puțin 249 de rinoceri în Africa de Sud în primele șase luni ale anului 2021 -- cu 83 mai mulți decât în prima jumătate a anului 2020.

Numerele pentru întregul an nu sunt încă disponibile, dar 24 au fost uciși în doar două săptămâni din decembrie.

Animalele sunt sacrificate pentru coarnele lor, care sunt introduse ilegal în Asia, unde sunt foarte apreciate pentru scopuri tradiționale și medicinale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult