Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un profesor a câştigat marele premiu al emisiunii ”Vrei să fii milionar?” din Marea Britanie

Un profesor de istorie în vârstă de 57 de ani a câștigat vineri marele premiu al emisiunii „Vrei să fii milionar?” din Marea Britanie, prezentată de celebrul Jeremy Clarkson, scrie BBC.

Donald Fear a devenit prima persoană care reușește să câștige premiul de un milion de lire în ultimii 14 ani, deși a folosit o singură variantă ajutătoare - 50/50. În luna septembrie, la concurs a participat și fratele acestuia, Davyth Fear, profesor de geografie, care s-a oprit însă la 500.000 de lire.

Donald Fear a câștigat concursul după ce a răspuns corect la 15 întrebări. Întrebarea de un milion de lire a fost: „Care este numele piratului care a murit în 1718, în bătălia de pe coasta Carolinei de Nord?”. Opțiunile au fost Calico Jack, Blackbeard, Bartholomew Roberts și Captain Kidd, iar Donald a răspuns corect Blackbeard.

„Sunt un om al datelor. Nu poți fii profesor de istorie timp de 33 de ani fără să ții minte câteva date, iar 1718 și Blackbeard mi-au venit în cap instantaneu”, a declarat Fear.

Citește și
Sute de copii au participat la festivalul ”Boovie”. ”Experiența ne-a schimbat”
Sute de copii au participat la festivalul ”Boovie”. ”Experiența ne-a schimbat”

Prezentatorul Jeremy Clarkson și-a exprimat uimirea față de cunoștințele profesorului de istorie de-a lungul concursului. A spus despre Fear că este „o enciclopedie cu mustață” sau „internetul într-o cămașă roz”.

Donald Fear este al șaselea britanic care câștigă marele premiu al emisiunii „Vrei să fii milionar?”, de când a fost lansată în UK.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult