Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un preot a mușcat o femeie, după ce s-au bătut pentru pâinea de împărtășanie. Detaliile unui caz uluitor

Un preot din Florida este acuzat că a mușcat o femeie în timpul unei liturghii, într-o presupusă „încercare de a apăra pâinea Împărtășaniei”, conform declarației pe propria răspundere din acest caz. Asta după ce femeia a încercat să-i ia cu forța azima.  

Părintele Fidel Rodriguez a refuzat inițial să-i dea femeii pâinea de împărtășanie și i-a spus că „nu a făcut demersurile prealabile necesare” pentru a primi azima, când a întâlnit-o la o liturghie ținută pe 19 mai la Biserica Catolică Toma d'Aquino, din St. Cloud, conform poliţiei, citate de CNN.

O declarație furnizată de Episcopia din Orlando afirmă că Rodriguez a binecuvântat femeia la slujba de la 10 a.m. și „a sfătuit-o să primească Taina Pocăinței (Mărturisire) înainte de a se întoarce să primească Sfânta Împărtășanie (Euharistie)”.

Femeia le-a spus poliției că s-a întors la biserică pentru slujba de la prânz și l-a informat pe preot că de fapt a făcut demersurile necesare și „acum este acceptată de Dumnezeu, astfel încât preotul trebuie să-i acorde posibilitatea de a participa la împărtășanie”, se arată în declarație.

Preotul a întrebat-o pe femeie dacă „a fost la Sacramentul Pocăinței (Mărturisire), la care ea a declarat că nu este treaba lui”, potrivit comunicatului Eparhiei.

Citește și
preot iasi
Preot din Iași, acuzat că i-ar blestema pe oamenii din sat și că și-ar fi făcut o amantă. A fost oprit temporar de la slujire

Femeia a spus poliției că preotul „s-a supărat și a încercat să-și bage singură ”biscuitul” în gură”, potrivit declarației sale pe propria răspundere. Ea a adăugat că a încercat apoi să apuce o altă pâine de împărtășanie, pe care preotul o ținea, când acesta a apucat-o și a mușcat-o de braț, se arată în declarație.

„Părintele Rodriguez i-a oferit femeii Sfânta Împărtăşanie pe limbă. În acel moment, femeia și-a așezat băgat cu forța mâna în vas și a apucat câteva oștii sacre de Împărtășanie, zdrobindu-le”, conform declarației Episcopiei despre incident.

„Având o singură mână liberă, părintele Rodriguez s-a străduit să o rețină pe femeie, deoarece refuza să renunțe la azime. Când femeia l-a împins și a reacționat la un act de agresiune perceput, părintele Rodriguez i-a mușcat mâna pentru a da drumul azimelor pe care le-a prins”, a continuat declarația.

Ce spune biserica despre femeia mușcată de preot

Femeia a fost rugată să plece, potrivit Episcopiei, care a adăugat că preotul nu a mai întâlnit-o până acum.

Intervievat de poliție, preotul a spus că femeia l-a împins și „nu a lăsat tava de împărtășire și că singura modalitate prin care s-a gândit să o scoată din ea a fost să o muște de braț”, potrivit declarației pe propria răspundere.

„În tradiția catolică, Euharistia este considerată „sursa și vârful” închinării și credinței. Actul de participare la Sfânta Împărtășanie necesită așadar o înțelegere, evlavie și devotament adecvate”, se arată în comunicatul Eparhiei.

„Nu este ceva ce o persoană poate cere în mod arbitrar și cu siguranță nu este un simplu „biscuit”, așa cum l-a numit reclamanta”, se adaugă în declarație.

Femeia a refuzat îngrijiri medicale, iar poliția a fotografiat urma mușcăturii, potrivit raportului. Poliția St. Cloud a transmis rezumatul declarației pe propria răspundere Procuraturii Statului pentru examinare.

Biroul procurorului de stat al nouălea circuit judiciar a declarat pentru CNN într-o declarație: „Am primit cazul și este în prezent în curs de revizuire pentru a determina cursul adecvat de acțiune”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult