Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un om de afaceri italian vorbește despre românii plecați la muncă în Italia. Ce părere are despre ei

Un viticultor italian din zona regiunii Piemont a vorbit în cadrul unui inetrviu despre contribuția „indispensabilă” a lucrătorilor străini veniți la muncă în Italia.  

Într-un interviu acordat pentru La Repubblica, Bruno Ceretto, un viticultor italian, spune că echipa sa de lucrătorilor străini, din care fac parte și români, este „indispensabilă”.

Producător al cunoscutului vin Barolo di Langa, viticultorul italian are în echipa sa 40 de români.

„Dacă n-ar fi ei am vinde bulgări de pământ, nu vin. Munca străinilor este indispensabilă și nu doar cea sezonieră”, a declarat producătorul de vinuri.

Omul de afaceri italian a declarat că în prezent lucrează cu 40 de români. El mai spune că recent, în Italia, au venit la muncă și oameni din Bangladesh.

Citește și
Ionel Arsene
Ionel Arsene se ascundea de aproape trei săptămâni în Italia. Nu va ajunge deocamdată în România

„Sunt primii lucrători de culoare de pe aici. Dar sunt sigur că în 20 de ani vor fi majoritari”, a spus antreprenorul italian, conform Rotalianul

Despre muncitorii străini care lucrează pentru el, viticultorul a spus: „Și-au adus aici familiile, își trimit copiii la școală și sper că într-o zi unii dintre fiii lor vor putea continua să lucreze cu noi. Sunt cei care au trecut de la muncitor la șef de echipă. Pentru fiecare zece muncitori străini avem un absolvent al școlii enologice care îi urmărește și îi formează. Avem o comunitate socială consolidată”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult