Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un olandez ar fi luat Covid-19 de la o nurcă. Decizia anunțată de guvern

Olanda va verifica toate fermele de nurci din țară. Decizia a fost luată după ce s-a descoperit că un om ar fi putut fi infectat cu Covid-19 de o nurcă, scrie Bloomberg.

”Vrem să protejăm sănătatea angajaților”, a transmis guvernul din Olanda într-un comunicat, după ce un fermier a contractat o tulpină a virusului asemănătoare din punct vedere genetic cu una descoperită la nurci.

Peste 130 de ferme de nucri în Olanda

 

Nurcile sunt crescute în special pentru blana lor în peste 130 de ferme din Olanda. Autoritățile cred că noul coronavirus a început să se răspândească în fermele de nurci în jur de 19 aprilie, când au fost semnalate cazuri la două dintre ferme.

Până la finalul lunii, la una din cele două ferme au murit 2,4% dintre animale, iar la cealaltă 1,2%, au transmis cercetătorii batavi, care au descoperit că noul coronavirus provoacă pneuomonie acestor animale. ”Acestea pot avea coronavirus și fără să manifeste vreun simptom”, susțin autoritățile potrivit 20minutos.es.

Citește și
Pisica
O pisică a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus în Spania. Ce simptome avea
Pisicile ar fi putut transmite virusul la fermele de nurci

 

Sursa virusului nu a fost stabilită. Sunt luate în calcul și pisicile prezente la aceste ferme. Anticorpii specifici luptei cu Covid-19 au fost găsiți la 3 din cele 11 pisici care au fost controlate.

”Este recomandat ca proprietarii fermelor de nurci să se asigure că pisicile nu pot intra sau ieși”, este semnalat chiar și în mesajul guvernului. Cazurile de coronavirus la pisici au fost semnalate în mai multe rânduri, dar s-a stabilit că transmisia bolii către oameni este foarte puțin probabilă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult