Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un munte de haine a apărut în deșertul Atacama. 39.000 de tone ajung anual acolo. GALERIE FOTO

Grămezi de haine nepurtate formează un munte de haine în deșertul Atacama, din Chile.

Conform unui raport al AFP, mormanul de haine este format din articole de îmbrăcăminte fabricate în China și Bangladesh, care au ajuns în magazinele din SUA, Europa și Asia, dar care nu au fost vândute, conform Insider.

Atunci când hainele nu sunt cumpărate în magazinele din țările respective sunt aduse în portul Iquique din Chile pentru a fi revândute în alte țări din America Latină.

AFP a descoperit că aproximativ 59.000 de tone de îmbrăcăminte ajung în portul din Chile în fiecare an. Dintre acestea, cel puțin 39.000 de tone sunt mutate în gropile de gunoi din deșert.

Alex Carreno, fost angajat al portului Iquique, a declarat pentru AFP că îmbrăcămintea „sosește din toată lumea” și apoi sunt aruncate atunci când nu reușec să fie vândute.

Aceste haine ajung apoi în deșert.

„Problema este că îmbrăcămintea nu este biodegradabilă și conține produse chimice, deci nu este acceptată în gropile de gunoi municipale”, a declarat Franklin Zepeda, fondatorul EcoFibra, o companie care încearcă să folosească îmbrăcămintea aruncată prentru a realiza panouri izolatoare.

Industria modei reprezintă 8 până la 10% din emisiile de carbon din lume, conform Națiunilor Unite. În 2018, s-a constatat că industria modei consumă mai multă energie decât industria aviației și a transporturilor maritime la un loc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult