Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un milion de oameni evacuaţi din cauza taifunului Lekima. O mie de zboruri au fost anulate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puţin 44 de persoane au murit şi alte câteva zeci sunt date dispărute în estul Chinei, puternic afectat de taifunul Lekima.

Zeci de localităţi au fost inundate de apele revărsate ale mai multor râuri, iar autorităţile au demarat ample acţiuni de salvare a localnicilor rămaşi captivi în propriile locuinţe. În total, peste un milion de oameni au fost evacuaţi din calea taifunului.

Provinciile din partea de est a Chinei au primit în plin furia taifunului Lekima. Vânturile puternice cu viteze de peste 82 de kilometri la oră, ploaia torenţială şi inundaţiile au provocat moartea a cel puţin 44 de persoane şi dispariţia altor zeci. Cele mai multe decese s-au produs în urma unei alunecări de teren provocate de precipitaţiile abundente. Alunecarea de teren a blocat cursul unui râu, care la rândul lui s-a revărsat.

Numărul victimelor ar fi putut fi mult mai mare. Înainte ca taifunul să ajungă însă pe coastele chineze, autorităţile au evacuat peste un milion de oameni din zonele afectate. Echipele de salvare lucrează încontinuu la evacuarea localnicilor rămaşi blocaţi de viituri. Printre cei izolaţi sunt şi mulţi şoferi, surprinşi la volan de inundaţii.

Şi pagubele materiale sunt uriaşe. Zeci de mii de locuinţe au fost distruse şi infrastructura a fost pusă la pâmânt, în timp ce comunicaţiile au fost întrerupte în mai multe regiuni. Sute de nave de pasageri au fost nevoite să rămână în porturi, iar autorităţile chineze au anulat aproape o mie de zboruri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Citește și
Taifun China
Taifunul Lekima face ravagii în China. Sunt 13 morți și 16 dispăruți. VIDEO

În total, cel puţin 6 milioane de oameni din cinci provincii au fost afectaţi. Lekima este al nouălea taifun care loveşte coastele chineze în acest an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult