Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un miliardar a fost condamnat la 21 de ani de închisoare. Schema infracțională prin care a fraudat statul Vietnam

Un miliardar, patron al unuia dintre cel mai mari grupuri industriale din Vietnam a fost condamnat luni la 21 de ani de închisoare pentru fraudă şi manipulare a pieţelor în valoare de 146 de milioane de dolari, au anunţat media de stat.

Trinh Vanh Quyet, un fost magnat în domeniile imobiliar şi al aviaţiei, a primit pedeapsa cea mai grea dintre cei 50 de acuzaţi, printre care două surori ale sale, întrucât el a fost principalul vinovat pentru fraudă, a estimat un tribunal din Hanoi, scrie AP.

Quyet, în calitate de proprietar al grupului FLC, „a beneficiat de majoritatea banilor deturnaţi, aşadar el trebuie să primească pedeapsa cea mai grea'', au declarat judecătorii în verdictul publicat de jurnalul oficial Tuoi Tre.

Grupul FLC este un adevărat imperiu în domeniul serviciilor de lux, având în portofoliu hoteluri, terenuri de golf şi compania aeriană Bamboo Airlines, lansată în 2019.

Potrivit acuzațiilor, Quyet a umflat în mod fraudulos valoarea filialei de antreprenori generali a grupului, FLC Faros, prin raportarea unor contribuții de capital fictive, înainte de a scoate compania la bursă în 2016.

Citește și
mall
Cine este românul miliardar care tocmai a înregistrat o cifră enormă cu afacerile sale. Are cinci mall-uri în România

În cadrul ofertei publice inițiale, societatea a vândut aproximativ 391 de milioane de acțiuni către aproximativ 30 000 de investitori, fraudându-i cu aproximativ 144 de milioane de dolari, conform rechizitoriului. Printre co-inculpații lui Quyet se numără mai mulți funcționari acuzați de complicitate la schemă prin aprobarea și facilitarea ofertei publice inițiale, în ciuda faptului că știau de discrepanțele din cifre.

Procesul judiciar a fost deschis în 22 iulie şi a implicat participarea a aproximativ 100 de avocaţi. Quyet şi alţi 49 de oameni au fost acuzaţi de fraudă, abuz de putere şi publicarea de informaţii false. Toţi acuzaţii au fost condamnaţi, pedepsele mergând de la 15 luni de suspendare din funcţie, la 21 de ani de închisoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult