Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un MIG-29 a dispărut de pe radar. Vesta pilotului bulgar a fost găsită în mare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un avion MIG 29 a dispărut de pe radar, miercuri dimineață. Aparatul aparținea forțelor aeriene bulgare și efectua un exercițiu, iar echipamentul de salvare al pilotului a fost găsit în mare.

O vestă de salvare a fost găsită de echipele de căutare miercuri în jurul orei 10, arată agenția bulgară Novinite. Pilotul este căutat de trupe ale Marinei, Comandamentului comun pentru operațiuni speciale, Poliției de Frontieră și Forțelor Aeriene.

La operațiune sunt folosite și elicoptere și o dronă.

„Folosim toate resursele în operațiunea de căutare și salvare a pilotului. Am pierdut contactul cu el, a dispărut brusc din radar" a spus ministrul apărării, Georgi Panayotov.

"Există două fregate în zona accidentului, un căutător de mine, la bord există un dispozitiv pentru determinarea adâncimii și respectiv pentru căutarea rămășițelor avionului. Nu este încă localizat. Elicoptere Forțelor Aeriene și vasele Marinei, inclusiv o dronă, participă la căutări " a spus ministrul.

Citește și
avion
Crater de trei metri în locul unde s-a prăbușit avionul MIG 21 Lancer: „Dacă era în sat era tragedie”

MiG-29 sunt printre ultimele avioane de luptă livrate în Bulgaria din fosta URSS, în anii 1988-89, urmând a fi scoase din uz în 2029-2030. Aparatele sunt bine întreținute, a asigurat oficialul bulgar.

Nu se știe la acest moment dacă pilotul a apucat să se ejecteze. Ministrul a anunțat că luptătorul era singur, participând la exercițiul „Shabla 21” .

În privinta cauzei accidentului, sunt luate în calcul două variante: o problemă tehnică sau o eroare de pilotaj.

La „Shabla - 2021”, participă avioane ale forțelor SUA și ale Serbiei cu aproximativ 1500 de militari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult