Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un jurnalist Reuters a fost ucis în Liban, din cauza războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas

Un jurnalist Reuters a fost ucis în timp ce se afla - la muncă - în sudul Libanului, a anunțat vineri, Reuters, într-un comunicat.

"Suntem profund întristați să aflăm că editorul nostru, Issam Abdallah, a fost ucis", se arată în comunicat.

Issam făcea parte dintr-o echipă Reuters din sudul Libanului, care asigura transmisia LIVE a unui semnal video.

"Căutăm de urgență mai multe informații, colaborăm cu autoritățile din regiune și sprijinim familia și colegii lui Issam", a precizat Reuters.

Armata israeliană a bombardat vineri periferiile mai multor localităţi de graniţă în sudul Libanului. O sursă de securitate libaneză a raportat că bombardamentul survine în urma unei "tentative de infiltrare" dinspre Liban.

”Echipa noastră s-a separat de această echipă. S-au dus într-un punct cu vedere. Erau colegi de la Al Jazeera, de la Reuters, AFP. Se pare că un obuz de tanc i-a lovit direct.

Citește și
Noah Abrahams
Un reporter BBC a demisionat după ce postul britanic de televiziunea a decis să nu-i numească ”teroriști” pe cei din Hamas

A fost oribil. Echipa era clară, toată lumea purta căști și veste de protecție pe care scria "presă". Se aflau într-un spațiu deschis. Era pe un deal, era la vedere pentru toată lumea.

Doi dintre colegii noștri sunt în spital. Un alt coleg, un prieten foarte drag, și-a pierdut viața.” - a transmis și Ali Hashem, jurnalist Al Jazeera, aflat pe teritoriul Libanului, la granița cu Israelul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult