Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai mulți motocicliști înarmați au ucis peste 50 de oameni. ”Este o zonă a morții”

Mai mulți motocicliști înarmați au ucis peste 50 de persoane într-un oraș din Nigeria și au răpit alte numeroase persoane, după ce au jefuit și distrus magazinele.  

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise, iar altele au fost răpite de oameni înarmați în statul Katsina din nord-vestul Nigeriei, spun autoritățile, potrivit BBC.

Zeci de oameni înarmați pe motociclete au luat cu asalt Yargoje în Kankara duminică seara, a declarat comisarul de stat pentru afaceri de securitate Nasiru Babangida Mu'azu.

Atacurile bandelor armate - denumite local bandiți - în nord-vestul și centrul Nigeria au devenit aproape obișnuite, autoritățile fiind aparent neputincioase să le oprească, în ciuda afirmațiilor guvernului și forțelor de securitate că lucrează pentru a pune capăt insecurității larg răspândite.

Locuitorii au declarat pentru BBC că zeci de bărbați înarmați cu motociclete au intrat în comunitate, împușcând fără discernământ și jefuind magazine înainte de a răpi un număr nespecificat de săteni.

Citește și
Nigeria
Bărbații înarmați care au răpit peste 280 de elevi în Nigeria cer o jumătate de milion de euro ca să-i elibereze

„Oamenii uciși de bandiți sunt peste 50, pentru că unele cadavre încă sunt recuperate din tufișuri”, a spus un locuitor, care nu a vrut să fie numit.

„Au ucis copii, femei și bărbați și au răpit un număr uriaș de oameni. Au rănit peste 30 de locuitori care în prezent primesc tratament la spitalul general”.

”Orașul nostru s-a transformat într-o zonă a morții”

Un alt locuitor, Abdullahi Yunusa Kankara, a declarat pentru Reuters că a scăpat de atac, despre care a spus că a continuat până la primele ore ale lunii.

„Orașul nostru s-a transformat într-o zonă a morții. Aproape fiecare casă din sat a căzut victimă acestui atac. Mai multe cadavre au fost recuperate în această dimineață”, a spus el.

Locuitorii supraviețuitori încearcă să stabilească câți oameni au fost răpiți.

În decembrie 2020, peste 300 de elevi au fost răpiți dintr-un internat pentru băieți de la periferia orașului Kankara de o bandă de oameni înarmați pe motociclete. Ulterior, au fost eliberați, la o săptămână după ce guvernul statului Katsina a confirmat că sunt în discuții cu răpitorii.

În luna martie a acestui an, zeci de pasageri au fost răpiți într-un atac în plină zi, tot în aceeași zonă din Katsina, statul din care provine fostul președinte nigerian Muhammadu Buhari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult