Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nemulțumit că a fost concediat, un bărbat din Filipine a luat 30 de ostatici în mall

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat a deschis focul și a rănit o persoană şi a luat ostatice aproape 30, pe care le-a ținut mai bine de 10 ore într-un birou administrativ.

Agresorul este un fost agent de pază al mall-ului, concediat de curând. Autorităţile au încercat de la bun început să negocieze cu el și până la urmă l-au convins să elibereze ostaticii. Însă le-a dat drumul doar după ce i-au fost îndeplinite două condiții: șefii lui de la agenția de pază să-și dea demisia și să-i ceară public scuze pentru că l-au dat afară. Individul a improvizat chiar și o declarație de presă în care a vorbit despre corupția din firma respectivă. Însă, imediat ce a lăsat microfonul, forțele speciale i-au sărit în spate și l-au arestat.

Rănitul este în afara oricărui pericol.

Atacatorul s-a plâns că a fost prost tratat de angajatorii săi  

Bărbatul care a luat ostaticii a ieşit din centrul comercial, V-Mall, imobilizat de poliţişti puternic înarmaţi, şi a primit permisiunea să se adreseze pentru scurt timp jurnaliştilor. El s-a plâns că a fost prost tratat de angajatorii săi.

Ostaticii au fost conduşi în afara clădirii, dar poliţia nu a făcut public numărul lor exact şi nici dacă printre ei se află şi răniţi.

Citește și
Cel puțin 16 morți în Filipine în ziua de Crăciun, în urma taifunulu Phanfone - 7
Taifunul Phanfone din Filipine. Bilanțul a ajuns la 28 de morți

Bărbatul este un fost angajat nemulţumit că a fost concediat, le-a spus anterior jurnaliştilor Francis Zamora, primarul din San Juan, districtul din Manila în care se află V-Mall.

El a deschis focul luni dimineaţă în centrul comercial, rănind un agent de securitate care a fost spitalizat şi se află în stare stabilă, potrivit lui Francis Zamora.

El s-a baricadat apoi împreună cu ostaticii, al căror număr a fost evaluat la circa 30 de autorităţi, într-un birou administrativ.

Conducerea centrului comercial a confirmat "luarea de ostatici a unora dintre angajaţi de către un fost (...) agent de securitate" al companiei, fără a preciza numărul persoanelor reţinute.

Forţele de ordine au intervenit rapid după focurile de armă din V-Mall, ai cărui clienţi şi angajaţi au fost evacuaţi.

De-a lungul orelor, autorităţile au negociat cu autorul luării de ostatici pentru a-l convinge să se predea. Poliţia a fost în contact cu el prin staţii de emisie-recepţie şi bărbatul a cerut să i se permită să vorbească cu foştii săi colegi agenţi de pază şi cu media.

În cadrul unei conferinţă de presă organizate în cursul zilei de autorităţi, responsabilii companiei şi-au cerut scuze pentru că l-au supărat pe autorul luării de ostatici.

"Regret profund aceste deficienţe. Din cauza acestui lucru, voi demisiona din postul meu (...) pentru a se găsi o soluţie la problema în curs", a declarat unul dintre responsabili.

Centrele comerciale din Manila, unde se află restaurante, structuri medicale şi chiar biserici, sunt locuri cruciale în viaţa socială locală, iar V-Mall era foarte frecventat la momentul în care a început incidentul.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult