Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un expert sanitar britanic susţine că suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca ar putea reprezenta un „dezastru''

Un profesor de medicină experimentală de la Imperial College London din Marea Britanie a declarat că decizia de a suspenda temporar administrarea vaccinului Oxford/AstraZeneca ar putea reprezenta un „dezastru'', relatează marţi agenţia DPA.

Profesorul Peter Openshaw a dat asigurări persoanelor care îşi aşteaptă rândul pentru inocularea cu vaccinul AstraZeneca/Oxford că nu trebuie să fie îngrijorate, adăugând că este clar că beneficiile oferite de acest vaccin depăşesc „posibila preocupare cu privire la acest tip destul de rar de cheag de sânge''.

„Este într-adevăr un argument complet unilateral statistic că trebuie să ne vaccinăm'', a declarat Openshaw marţi pentru BBC, transmite Agerpres.

„Cred că ar fi un dezastru pentru desfăşurarea vaccinării în Europa, care se află deja pe un teren uşor instabil în unele ţări'', a adăugat expertul.

Discutând despre opiniile sale cu privire la motivul pentru care multe state au suspendat administrarea acestui vaccin el a declarat: „Cred că, probabil, comisiile se tem de a nu lua această decizie de suspendare pe baza faptului că ar putea fi într-un fel considerate vinovate în cazul în care nu au făcut-o, dar de fapt acestea sunt evenimente atât de rare''.

Citește și
astrazeneca
Portugalia, Letonia și Suedia au suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult