Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un expert militar rus îi cere lui Putin să lanseze lovituri nucleare la scară largă asupra Marii Britanii și SUA

Un expert militar de rang înalt al lui Putin a amenințat atât Marea Britanie, cât și SUA cu lovituri nucleare la scară largă, pe fondul ipotezei rusești că Ucraina este gata să lanseze o „bombă murdară”, scrie Mirorr.co.uk.

Colonelul Igor Korotchenko, redactor-șef al revistei Apărarea Națională a Rusiei, a declarat pentru televiziunea de stat că Vladimir Putin ar trebui să lanseze atacuri Topol-M ( n.r. este una dintre cele mai recente rachete balistice intercontinentale care au intrat în serviciul forțelor strategice ruse) asupra țintelor militare din cele două țări occidentale.

Experții ruși reacționează la ipotezele privind detonarea unei ”bombe murdare” într-un atac ucrainean sub steag fals care ar fi ulterior pus pe seama Moscovei, susținând că mâna Occidentului este în spatele unei astfel de scheme.

Pe de altă parte, Ucraina și Occidentul bănuiesc că forțele lui Putin plănuiesc un astfel de atac cu intenția de a da vina pe Kiev și NATO.

„Dacă NATO intră în război cu Rusia, nu ne vom putea limita la a apela la dreptul internațional... la Carta ONU”, a declarat Korotchenko la postul de televiziune Rossiya-1 controlat de Kremlin.

Citește și
Ce este Nord Stream: când a fost construit și ce rol are pentru Europa
Ce este Nord Stream. Când a fost construit și ce rol are în relația Europa - Federația Rusă

Nici persuasiunea sau intimidarea nu ar opri Occidentul, a susținut el.

„Există o singură cale”, a spus el. „Ei [Occidentul] trebuie să știe că, dacă încearcă să lupte cu Rusia în Ucraina sau pe teritoriul nostru, va exista un singur răspuns. Topol-M - cu un focos [nuclear]... pe o instalație militară în Marea Britanie și simultan în SUA, nu în orașe”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult