Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un europarlamentar care critică Ungaria, vizat de un program spion. ”Nu spun că a fost Ungaria, dar este cel mai probabil”

Unul dintre cei mai aprigi critici ai Ungariei din Parlamentul European a declarat că a fost vizat de programe spion, cu doar două săptămâni înainte de alegerile europene din iunie.

Parlamentul german al Verzilor Daniel Freund a declarat că a evitat la limită un atac cibernetic prin e-mailul său din Parlament.

„Aș fi fost sub supraveghere completă”, a spus Freund pentru POLITICO.

„Telefonul meu merge aproape oriunde merg și ar fi putut să urmărească, să asculte, să urmărească orice fac.”

„Nu spun că a fost Ungaria, dar din posibilități, acesta este ceea ce pare cel mai probabil”, a spus el.

Freund a condus un impuls pentru suspendarea președinției Ungariei la Consiliul UE pentru o perioadă de șase luni care a început în iulie.

Comisarii UE și unii miniștri ai guvernului boicotează acum unele întâlniri organizate de Ungaria după recentele călătorii ale premierului Viktor Orbán în Rusia și China.

El nu este primul membru al Parlamentului European care a fost vizat de programe spion în ultimele luni.

În februarie, europarlamentarele Nathalie Loiseau și Elena Yoncheva – ambele membre ale subcomisiei de securitate la acea vreme – au detectat programe spion pe dispozitivele lor.

Parlamentul era în alertă maximă pentru atacuri cibernetice și ingerințe străine în perioada premergătoare alegerilor UE din iunie.

Freund a spus că a primit un e-mail pe 27 mai, se pare, de la o studentă de la Universitatea Internațională din Kiev cu privire la un seminar despre șansele Ucrainei de a adera la UE.

Ea l-a invitat pe Freund să „scrie un mesaj scurt” pentru a fi distribuit studenților și a inclus un link.

Făcând clic pe el, l-ar fi expus pe Freund la spyware.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult