Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un elicopter cu militari s-a prăbușit, în Venezuela. Reacția lui Maduro

Șapte militari venezueleni au murit, sâmbătă, după ce elicopterul lor s-a prăbușit în apropiere de Caracas, a anunțat președintele Nicolas Maduro.

Incidentul s-a produs în cursul dimineţii şi „şapte demni ofiţeri ai patriei şi-au pierdut viaţa", a scris pe Twitter preşedintele socialist venezuelean, conform AFP.

Nicolas Maduro şi-a exprimat regretul pentru acest eveniment şi a prezentat condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor, potrivit Agerpres.

Aparatul, un Cougar aparţinând aviaţiei militare venezuelene, s-a prăbuşit într-o zonă montană a comunei El Hatillo, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Acesta decolase de la Caracas cu destinaţia San Carlos, capitala statului Cojedes (nord-vest), unde preşedintele, însoţit de înaltul comandament militar, a condus manevre la baza militară El Pao, în prezenţa a circa 5.300 de soldaţi.

Citește și
Proteste anti-guvernamentale in Venezuela
Negocieri între SUA şi Rusia privind Venezuela. "O intervenţie militară e posibilă"

Comunicatul nu precizează dacă echipajul făcea parte din delegaţia prezidenţială.

„El a ordonat activarea comisiei de anchetă însărcinată cu accidentele aeriene, cu scopul de a întreprinde investigaţiile necesare pentru a stabili cauzele posibile" ale prăbuşirii, a adăugat ministerul.

Sâmbătă, simpatizanţii opozantului venezuelean Juan Guaido s-au îndreptat „în pace", dar în număr redus, spre cazărmi pentru a îndemna încă o dată armata să îi întoarcă spatele lui Nicolas Maduro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult