Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un criminal în serie care a dezmembrat mai mult de 40 de femei a evadat din închisoare, în Kenya. „Un vampir, un psihopat”

Collins Jumaisi, un bărbat din Kenya care a mărturisit uciderea și dezmembrarea a 42 de femei se numără printre cele 13 persoane care au evadat din arestul unei celule a poliției din Nairobi, a declarat poliția.  

Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost descris de poliție drept un „vampir, un psihopat” când a fost arestat în iulie, după descoperirea unor cadavre într-o carieră abandonată din capitala Kenyei, scrie The Guardian.

Poliția a declarat marți că ofițerul responsabil și managerul cantinei de la secția de poliție Gigiri și-au dat seama că suspecții lipseau când au mers să le servească micul dejun la ora 5 dimineața.

Cum au reușit să evadeze

Khalusha și ceilalți deținuți, care erau de origine eritreeană și fuseseră reținuți pentru că s-ar fi aflat ilegal în Kenya, au tăiat o plasă de sârmă din celulele lor și au escaladat un zid perimetral, potrivit poliției.

Mohamed Amin, șeful Direcției de Investigații Criminale, a declarat pentru Associated Press că evadarea a fost „nefericită”. „Acesta era un suspect de mare valoare care urma să facă față unor acuzații grave. Investigăm incidentul și vom lua măsuri în consecință”, a declarat Amin.

Citește și
politist raisa
Ce a făcut polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Potrivit poliției, Khalusha a mărturisit că a ucis 42 de femei în ultimii doi ani și le-a aruncat cadavrele în carieră, care acum este folosită ca groapă de gunoi. Cel puțin 10 saci cu părți ale corpului au fost scoși din locație, a declarat poliția.

Dar când Kalusha a fost prezentat în instanță luna trecută, avocatul său, John Ndegwa, a declarat că clientul său a fost torturat pentru a face o mărturisire. 

Descoperirea cadavrelor la carieră - situată la doar 100 de metri de o secție de poliție - a atras din nou atenția asupra poliției kenyene, care a fost acuzată de mult timp de grupurile pentru apărarea drepturilor omului că efectuează omoruri ilegale.

Poliția și agențiile de securitate se aflau deja în centrul atenției din cauza demonstrațiilor antiguvernamentale care au început în iunie, în timpul cărora zeci de kenyeni au fost dați dispăruți.

Organizațiile pentru drepturile omului, precum și Independent Police Oversight Authority, un organism civil de supraveghere a activității poliției, au declarat că investighează decesele din carieră.

Evadarea celor 13 prizonieri are loc la șase luni după ce Kevin Kangethe, un kenyan căutat în SUA pentru crimă, a evadat de la o altă secție de poliție din Nairobi desculț, la câteva minute după ce ofițerii l-au lăsat să iasă din celulă pentru a vorbi cu avocatul său. Poliția l-a arestat din nou într-un alt județ câteva zile mai târziu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult