Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un brad de Crăciun vechi de peste un secol a fost vândut la licitație. Câți bani s-au obținut

Cumpărat în 1920, un brad artificial de Crăciun a fost vândut la licitație care a avut loc în Marea Britanie, pe 15 decembrie, pentru suma de 3.411 lire sterline, aproape 4.000 de euro.

"Magia Crăciunului trăiește! Cel mai modest brad de Crăciun din lume a primit o casă nouă și ne bucurăm atât pentru cumpărător, cât și pentru vânzător", a declarat Charles Hanson, proprietarul casei de licitații Hansons Auctioneers.

Pomul de Crăciun a ajuns în casa lui Dorothy Grant din Leicestershire, comitatul East Midlands, în 1920, pe când aceasta avea doar 8 ani. Ea a împodobit bradul cu vată pentru a simula zăpada, deoarece nu existau jucării pentru brad, după Primul Război Mondial, informează CNN.

Dorothy a avut grijă de brad până la moartea ei, în 2014, la vârsta de 101 de ani. Fiica sa, Shirley Hall, în vârstă de 84 de ani, "a moștenit" pomul de Crăciun.

"Vânzătoarea a decis să se despartă de brad pentru a onora memoria mamei sale și pentru a se asigura că pomul supraviețuiește peste timp, ca o amintire umilă a vieții din anii 1920", a transmis casa de licitații Hansons Auctioneers.

Citește și
Targul de craciun din Craiova
Bradul de Crăciun din Craiova a fost desemnat cel mai frumos din Europa în 2023. Cum arată „Bradul cu ferestre”

Hansons Auctioneers a evaluat bradul înalt de 79 de centimetri, cu 25 de ramuri, la 60-90 de euro. Dar, grației interesului stârnit rândul cumpărătorilor, pomul a fost vândut la un preț mult mai mare.

"Dorothy a iubit acest pom. A fost parte integrantă a sărbătorilor de familie de zeci de ani. Faptul că bradul i-a adus o asemenea bucurie ne arată că extravaganța și excesul nu sunt necesare pentru a transmite spiritul Crăciunului", a spus Charles Hanson.

Din câte se pare, bradul artificial a fost produs pentru magazinul de lux Woolworths din Londra.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult