Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din UK fără probleme de sănătate a fost sunat să se programeze la vaccinare „pentru că are înălțimea de 6,2 cm”

Un britanic în vârstă de 32 de ani, fără probleme de sănătate, a fost plasat în categoria persoanelor cu prioritate la vaccinarea anti-Covid, după ce medicul de familie i-a trecut în fișa medicală că are o înălțime de 6,2 centimetri.

 

 

Bărbatul în cauză este Liam Thorp, jurnalist la Liverpool Echo. Acesta spune că a fost uimit atunci când i s-a propus să se vaccineze în prima parte a săptămânii, înaintea celor din categoriile de risc.

El a spus că a vrut să accepte să se programeze pentru vaccinare, însă ulterior a început să se simtă inconfortabil cu această situație și și-a sunat medicul de familie și a aflat că a fost plasat în grupa de risc pentru că este obez, asta deși nu are probleme cu greutatea.

Se pare că doctorul a făcut o greșeală când i-a completat fișa medicală și a trecut că are o înălțime de 6,2 centimetri, în loc 1,88 metri (sau 6 picioare și 2 inci în sistemul imperial). Din această cauză, Liam figura cu un indice de masă corporală de 28.000, adică de peste 1.000 de ori mai mare decât media în UK. O persoană este considerată obeză dacă indicele depășește 30.

Citește și
Vaccin
15 milioane de oameni au primit deja o doză de ser anti-Covid în Marea Britanie

„Deci, nu mă voi vaccina săptămâna următoare. Mă simțeam ciudat și nu înțelegeam de ce am fost selectat înaintea celorlalți, așa că mi-am sunat medicul de familie. Se pare că mi-au trecut înălțimea de 6,2 cm, în loc de 6ft2 (6 picioare și 2 inci), cu un indice de masă corporală de 28.000”, a scris Liam Thorpe pe Twitter, miercuri.

Persoanele cu vârsta sub 50 de ani și fără probleme medicale sunt ultimele care vor fi vaccinate, potrivit programului de imunizare realizat de guvernul de la Londra. Cel mai devreme, persoanele din această categorie vor începe să fie vaccinate la vară, scrie The Guardian.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult