Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat care a stat nevinovat la închisoare mai bine de 16 ani a fost împușcat mortal după ce a fost eliberat

Un bărbat care a petrecut peste 16 ani într-o închisoare din Florida, pentru o faptă pe care nu o comisese, a fost împușcat mortal de un polițist după ce a fost eliberat.

Leonard Allen Cure avea 53 de ani și a fost ucis de un adjunct al șerifului din Georgia în timpul unei acțiuni în trafic, relatează The Independent.

Moartea sa a fost confirmată și de Seth Miller, director executiv al Project Innocence din Florida, care l-a reprezentat pe Cure în timpul procesului de exonerare. Directorul executiv a spus că a fost devastat după ce a primit vestea de la familia lui Leonard.

„Îmi pot imagina doar cum este să știi că fiul tău este nevinovat și vezi cum este condamnat la închisoare pe viață, să fie exonerat și apoi să mi se spună că odată ce a fost eliberat, a fost împușcat”, a mărturisit Miller.

Cum a fost ucis Leonard Allen Cure

Biroul de Investigații din Georgia a declarat că un adjunct al șerifului din Camden a oprit în trafic un șofer - pe Leonard - pe autostrada Interstate 95, iar bărbatul a coborât din mașină la cererea polițistului. A fost cooperant la început, dar a devenit violent, după ce i s-a spus că este arestat.

Citește și
aruncata botosani
Mama care şi-a aruncat copiii de la etajul al doilea al unui hotel, trimisă în judecată. Riscă închisoare pe viață

Polițistul l-a împușcat pe Leonard cu un pistol cu șocuri electrice atunci când acesta nu s-a supus solicitărilor sale, iar Leonard a devenit apoi reclacitrant și l-a agresat pe ofițer. Acesta a încercat din nou să folosească pistolul cu șocuri electrice, dar n-a reușit și și-a scos arma împușcându-l pe Leonard.

Biroul de Investigații nu a precizat care a fost motivul pentru care bărbatul a fost oprit în trafic.

Cure, condamnat pentru un jaf din 2003

Leonard a fost condamnat pentru un jaf armat din 2003 a unui magazin de droguri din Florida. El a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că avea condamnări anterioare pentru tâlhărie și alte infracțiuni.

În 2020, o structură de revizuire a condamnărilor i-a cerut unui judecător să-l elibereze pe Leonard din închisoare, după ce au fost descoperite probe conform cărora Leonard avea alibiuri solide pentru momentul jafului, probe care au fost ignorate. De asemenea, nu a existat nicio dovadă fizică sau martori care să-l plaseze la fața locului. Leonard a fost eliberat în aprilie, iar în decembrie un judecător i-a anulat condamnarea și sentința. În iunie, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat decret de despăgubire prin care Leonard primea 817.000 de dolari. Miller a spus că Leonard Allen Cure a primit banii în august.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult