Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a fost izolat la psihiatrie peste doi ani, din cauză că a fost confundat cu o altă persoană

Caz șocant în Hawaii, SUA. Confundat de autorități, un om fără adăpost a fost arestat și internat pentru mai bine de doi ani într-un spital de boli mintale, informează Insider.

După o bizară confuzie de identitate, care a făcut ca Joshua Spriestersbach să fie internat timp de doi ani și opt luni într-un spital de stat de psihiatrie, bărbatul a fost eliberat.

În 2017, Spriestersbach a fost confundat cu Thomas Castleberry, un bărbat care a încălcat probațiunea pentru o infracțiune de droguri comisă în 2006.

Deși nu se întâlnise niciodată cu Castleberry, Spriestersbach a fost internat la Spitalul de Stat din Hawaii timp de doi ani și opt luni sub numele celuilalt bărbat.

Avocații de la Hawaii Innocence Project au depus, luni, o petiție potrivit căreia acest caz de identitate greșită ar fi putut fi clarificat – iar Spriestersbach ar fi fost exonerat – dacă poliția ar fi comparat amprentele celor doi bărbați.

Citește și
Slatina
Pacienți intoxicați într-un incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Cum a pornit focul

„Nimeni nu l-a crezut și nu a luat măsuri pentru a-i verifica identitatea, ce ar fi determinat că Spriestersbach spunea adevărul. În plus, cu cât Spriestersbach și-a vocalizat nevinovăția, afirmând că nu este domnul Castleberry, cu atât a fost declarat mai delirant și psihotic de către medicii H.S.H. și a fost puternic medicamentat”, au susținut avocații lui Spriestersbach.

Spitalul de Stat din Hawaii nu a dat nicio explicație despre acest caz.

 

Coșmarul s-a încheiat în 2020

 

Spriestersbach a fost eliberat în ianuarie 2020, când autoritățile și-au dat seama că nu era Castleberry. În prezent, el locuiește în Vermont, alături de sora sa, Vedanta Griffith.

Aceasta a declarat că autoritățile „au folosit împotriva lui chiar propriul argument: 'Eu nu sunt Thomas Castleberry. Nu am comis aceste crime… Nu sunt eu'. Așa că au folosit aceste vorbe spunând că delirează, ca justificare pentru ținerea lui la spital. Îi este atât de teamă că o să-l ia din nou”.

În prezent, Hawaii Innocence Project, un grup non-profit, solicită în instanță anularea dosarului de arestare al Joshua Spriestersbach.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult