Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a dat în judecată firma la care lucra pentru că i-a organizat o petrecere surpriză. Suma fabuloasă primită

Un bărbat a primit o sumă fabuloasă de aproape jumătate de milion de dolari după ce și-a dat în judecată compania pentru că i-a organizat o petrecere surpriză.

Kevin Berling a câștigat 450.000 de dolari din proces, unde a argumentat că adunarea la birou pentru ziua lui de naștere i-a provocat stres și anxietate.

Americanul și-a acuzat firma, care face teste de Covid-19, că l-a discriminat pe bază de dizabilitate, ignorându-i avertismentele că o petrecere surpriză i-ar cauza atacuri de panică.

Kevin Breling a părăsit rapid petrecerea și a mâncat în mașină

Gravity Diagnostics, care își desfășoară activitatea în SUA, a negat că ar fi greșit cu ceva organizând petrecerea nedorită din 2019.

Dar Berling, care suferă de boli de anxietate, își rugase șeful să nu îi sărbătorească ziua de naștere la serviciu, după obiceiul companiei pentru angajații săi.

În ciuda rugăminților sale, firma i-a organizat o petrecere surpriză, care i-a cauzat un atac de panică și l-a determinat pe acesta să părăsească rapid adunarea și să își termine prânzul în mașină.

Bărbatul, acuzat într-o ședință că le-a „furat bucuria“ colegilor

În ziua următoare, bărbatul a fost criticat la o ședință și acuzat că le-a „furat bucuria colegilor săi“ și că s-a „comportat ca o fetiță“, lucru care i-a cauzat un alt atac de panică.

Compania l-a trimis acasă pentru două zile, iar apoi l-a concediat din motive de siguranță la locul de muncă, conform BBC.

Dar avocații săi au argumentat că firma l-a discriminat pentru dizabilitatea lui și l-a pedepsit într-o manieră nedreaptă pentru cerințele sale.

Cât trebuie să îi plătească compania bărbatului

Judecătorii au decis să ceară companiei să îi plătească lui Berling daune de 300.000 de dolari pentru stres emoțional și 150.000 de dolari pentru salarii pierdute.

Însă, o reprezentantă a companiei a insistat în presa locală americană că Gravity Diagnostics consideră că decizia de a îl concedia pe Berling a fost corectă și că acesta a încălcat o regulă împotriva „violenței la locul de muncă“.

Aceasta a spus că angajații companiei au fost adevăratele victime, nu Berling.

Avocatul americanului a acuzat firma de discriminare

Avocatul lui Berling a spus însă că nu există dovezi că bărbatul ar fi reprezentat o amenințare la locul de muncă.

Acesta a spus: „A avut un atac de panică, atâta tot. Și pentru că reprezentații de la Gravity Diagnostics nu au înțeles răspunsul anxios al acestuia și s-au simțit inconfortabil din cauza aceasta, au presupus că el reprezintă o amenințare.

„A presupune că oamenii cu probleme de sănătate mintală sunt periculoși fără nicio dovadă de comportament violent este discriminatoriu.“

Cazul a apărut în contextul în care unul din cinci americani suferă de o boală de anxietate.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult