Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a câștigat la loto și a împărțit banii cu fiica lui. Apoi a dat-o în judecată ca să-i ia înapoi

Un bărbat din Australia care a câștigat aproape un milion de dolari la loto și i-a dat o parte din bani fiicei sale, a dat-o apoi în judecată pe aceasta și i-a cerut suma oferită înapoi. Acum, familia s-a destrămat, iar oamenii nu mai vorbesc între ei.

O familie din Australia s-a destrămat, iar membrii acesteia nu-și mai vorbesc între ei, după ce tatăl a câștigat aproape un milion de dolari la loto, scrie News.com.au.

William John Bampton, în vârstă de 92 de ani, din Twin Waters, pe Coasta Sunshine din Queensland, și-a dat viața peste cap după ce a câștigat jackpot-ul de 986.000 de dolari (aproximativ 597.000 de euro), în martie 2018.

Potrivit datelor din dosarul aflat pe rolul instanței din Brisbane, bărbatul a plătit un avans de 50.000 de dolari pentru o casă, imediat după ce a câștigat la loto. La scurt timp, a mai plătit 505.300 de dolari pentru a cumpăra casa, în coproprietate cu fiul său, Larry, iar în luna august a aceluiași an i-a oferit și fiicei sale, Suzanne Elaine Vourlides, 300.000 de dolari (181.500 de euro).

Acest ultima cadou a devenit apoi mărul discordiei, pentru că bărbatul și-a dat seama că vrea să facă și niște economii și i-a cerut înapoi banii fiicei sale, spunând că ”a fost influențat în mod nejustificat sau supus unui comportament neconscient de către doamna Vourlides”. Practic, tatăl și-a dat fiica în judecată pentru a-i lua banii făcuți cadou .

Citește și
Rezultate Loto 6/49, 5/40, Joker. Numerele extrase joi, 16 decembrie
Euro Millions: Marele premiu de 220 de milioane de euro i-a revenit unui câştigător din Franţa

William John Bampton a susținut că o ceartă cu fiica sa la începutul lunii august 2018 l-a lăsat să se simtă „copleșit”, fără altă altă opțiune decât să facă plata către aceasta, potrivit documentelor instanței.

Pe de altă parte, femeia a susținut că tatăl ei i-a oferit de bunăvoie cei 300.000 de dolari.

Într-o amplă hotărâre de 39 de pagini, judecătoarea Suzanne Sheridana a remarcat dovezile prezentate de ambele părți. Iar documentele instanței au clarificat că, la momentul audierii, William John Bampton nu avea niciun diagnostic de demență.

În ciuda pledoariei acestuia, judecătorul Sheridan i-a respins cererea, sugerând posibile ordonanțe pentru cheltuieli, cu excepția cazului în care s-ar putea ajunge la un acord între părți.

”Cel mai rău lucru care s-a întâmplat a fost câștigul la loto. A distrus familia”

„Deși domnul Bampton era de vârstă înaintată și avea afecțiuni medicale, dovezile medicale indicau că avea capacitatea deplină de discernământ și era capabil să-și gestioneze afacerile financiare”, a spus judecătoarea.

„Nu pot să accept că doamna Vourlides a profitat în mod inconștient de domnul Bampton. Sunt pregătită să accept că acel cadou a fost corect, just și rezonabil în circumstanțele date”.

Fiica bărbatului a spus însă că această dispută cu tatăl ei i-a distrus familia. „La sfârșitul zilei, am trecut peste asta, dar, sincer, a distrus viețile oamenilor. Totul este îngrozitor”, a spus ea.

Larry, fratele prins la mijloc în disputa juridică dintre tată și soră, a dezvăluit că tatăl său a încetat comunicarea cu el.

„Nimeni nu este un câștigător din asta, pur și simplu îi distruge pe toți membrii familiei”, a spus el.

„Cel mai rău lucru care s-a întâmplat vreodată a fost că a câștigat milionul de dolari. Una dintre poveștile tragice de loto, cred”.

William John Bampton a spus că intenționează să facă apel la decizia instanței, deplângând faptul că nu i-a mai rămas nimic din câștigul de aproape un milion de dolari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult