Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un avion francez care transporta 262 de evacuaţi din Niger a ajuns la Paris. Evacuările vor continua şi miercuri

Primul avion care transportă cetăţeni francezi şi din alte ţări europene evacuaţi din Niger a aterizat, miercuri, la Paris, potrivit jurnaliştilor Reuters aflaţi la aeroport.  

Zborul, pe care Franţa l-a închiriat, a plecat, marţi seara, din Niger pentru a evacua cetăţenii francezi şi europeni care doreau să părăsească ţara, unde o juntă militară l-a răsturnat pe preşedintele Nigerului, Mohamed Bazoum, ales în mod democratic, scrie News.ro.

Ministrul francez de externe, Catherine Colonna, a declarat, marţi, că la bordul aeronavei se aflau 262 de persoane.

Evacuările vor continua şi miercuri, cetăţenii francezi fiind sfătuiţi să se îndrepte spre aeroportul internaţional din Niamey, capitala Nigerului, potrivit site-ului Ministerului francez de Externe.

Puciul din Niger, orchestrat de către generalul Abdourahamane Tiani, l-a răsturnat de la putere pe preşedintele Mohamed Bazoum, miercuri, la 26 iulie.

Citește și
Niger
Statele UE pregătesc evacuarea cetăţenilor lor din Niger. Franța a trimis trei avioane A330

Mii de manifestanţi propucişti s-au adunat, duminică, în faţa sediului Ambasadei Franţei la Niamey, şi au fost dispersaţi cu grenade lacrimogene.

Puciştii au criticat Comunitatea Economică a Statelor Africii de Vest (CEDEAO), însă sunt susţinuţi de Burkina Faso şi Mali.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult