Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un american, care a agresat doi polițiști, condamnat la nouă ani de închisoare în Rusia

Justiţia rusă l-a condamnat joi la nouă ani de închisoare pe un fost puşcaş marin, Trevor Reed, în vârstă de 29 de ani, originar din Texas, găsit vinovat de agresarea a doi poliţişti.

Această pedeapsă foarte dură intervine la câteva săptămâni după condamnarrea altui american, de spionaj, într-un dosar controversat, scrie AFP, citată de News.ro.

Judecătorul Dmitri Arnaut a precizat că Trevor Reed a fost găsit vinovat de cauzarea unui ”prejudiciu fizic şi moral” celor doi poliţişti.

După verdict, Trevor Reed, prezent la şedinţă în spatele unui grilaj metalic, a spusa catalogat acest dosar drept ”politic” şi a anunţat că face apel.

Reed spune că nu își amintește incidentul

 

Citește și
rapita
Și-a răpit fosta soție și a dus-o într-o pădure. Ce i-a dat când au ajuns: „Am zis că ăsta e sfârșitul”

”Voi cere o susţinere politică Guvernului meu”, a spus el, clamându-şi nevinovăţia, potrivit unui jurnalist AFP de la faţa locului.

Originar din Texas, americanul este acuzat de agresarea, în 2019, a doi polişişti chemaţi la locul unei petreceri, la Moscova, în timp ce tânărul se afla în stare de ebrietate.

Potrivit tribunalului, această beţie a jucat un ”rol determinant” în incident şi constituie o ”circumstanţă agravantă”.

Parchetul a cerut ca tânărul american să fie condamnat la nouă ani şi opt luni de închisoare.

Unul dintre poliţişti a declarat că Trevor Reed a încercat să-l dezarmeze în timp ce era condus cu maşina către un post de poliţie. Celălalt a dat asigurări că a fost lovit în abdomen de către american.

Prezent la şedinţă, tatăl acuzatului, Joey Reed, a apreciat că niciuna dintre probele prezentate de către anchetatorii ruşi nu este ”credibilă”.

Aflat în detenţie din august, Trevor Reed a pledat nevinovat, însă a recunoscut că nu-şi aminteşte incidentul.

Posibil schimb de deținuți între SUA și Rusia

 

Această condamnare intervine în contextul unor zvonuri, care circulă de mai multe săptămâni, cu privire la un eventual schimb de deţinuţi între Moscova şi Washington.

Trevor Reed a declarat joi că nu a fost informat cu privire la astfel de negocieri.

În iunie, alt fost puşcaş marin, Paul Whelan, care deţine totodată cetăţeniile britanică, irlandeză şi canadiană, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de spionaj, o condamnare pe care acesta şi rudele sale au respins-o tot drept ”politică”.

Avocatul său a evocat în mai multe rânduri, după verdict, posibilitatea ca clientul său să fie eliberat în schimbul eliberării a doi ruşi deţinuţi în Statele Unite, celebrul ”vânzător al morţii” Viktor Bout şi pilotul Konsantin Iaroşenko, deţinut cu privire la trafic de droguri.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult