Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ultimul mesaj al unui bărbat condamnat la moarte pentru o triplă crimă. Ce a cerut înainte de a fi executat

Americanul Ernest Lee Johnson, în vârstă de 61 de ani, condamnat la moarte pentru uciderea a trei persoane în timpul unui jaf petrecut în 1994, a fost executat marți, în Bonne Terre Missouri.

Bărbatul de 61 de ani a primit injecția letală la ora locală 18:11 (miercuri, 2:00 ora României).

Ernest Lee Johnson a fost condamnat la moarte pentru că în februarie 1994, în timpul unui jaf, el a ucis trei angajați ai unui magazin din Missouri, potrivit BBC.

Înainte să fie executat, Johnson a scris un mesaj de mână în care a spus că îi pare rău și că regretă faptele sale. Scrisoarea a fost făcut publică de o jurnalistă locală.  

 

„Vreau să spun că îmi iubesc familia și prietenii”, a scris el, adăugând că îi mulțumește avocatului său. „Le mulțumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine”, a mai scris Johnson.

Cu câteva ore înainte de a fi executat, la ultima sa masă, acesta a cerut să primească doi cheeseburgeri, pizza, inele de ceapă și două milkshake-uri cu căpșuni.

Avocații lui Johnson au susținut în instanță că acesta nu este eligibil pentru pedeapsa cu moartea, deoarece mai multe teste de IQ au arătat că are capacitatea mentală a unui copil și că la 61 de ani citește în continuare la un nivel de clasa a treia.

Bărbatul s-a născut cu sindromul alcoolic fetal după ce mama sa a consumat alcool în exces în timpul sarcinii. De asemenea, în anul 2008, medicii au fost nevoiți să îi extirpeze o cincime din creier, după ce i-a fost descoperită o tumoră.

Cazul său a luat amploare, iar numeroși politicieni, activiști și lideri religioși au încercat să îl salveze de la pedeapsa capitală.

Papa Francisc însuşi a încercat, prin reprezentantul său în SUA, să-l convingă pe guvernator să 'suspende' execuţia.

Judecătorii au menținut sentința de condamnare la moarte, iar guvernatorul statului Missouri a refuzat la rândul său să oprească execuția lui Johnson.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult