Modifica setarile cookie
Toate categoriile

UE vine în sprijinul Albaniei după cutremurul devastator. Câți bani îi trimite

Comisia Europeană a promis miercuri un ajutor de 15 milioane de euro pentru Albania, afectată de un cutremur în care şi-au pierdut viaţa peste 50 de persoane, relatează dpa.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a anunţat ajutorul la Bruxelles, adăugând că UE va organiza de asemenea o conferinţă a donatorilor şi va trimite 200 de oameni pentru a ajuta la reconstrucţie în urma cutremurului, relatează Agerpres.

Von der Leyen a scris de asemenea pe Twitter că a discutat cu premierul albanez Edi Rama. ''Am mare respect pentru poporul albanez care a rămas calm în pofida circumstanţelor. Doresc să ştie că UE este alături de ei cu compasiune şi cu acţiune'', a menţionat preşedinta Comisiei Europene.

Cel mai puternic cutremur din ultimele decenii

 

Cel puţin 50 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste au fost 650 răniţi în cutremurul produs săptămâna trecută în Albania, cel mai puternic care a lovit această ţară în ultimele decenii. Salvatorii au încetat sâmbătă operaţiunile de căutare a victimelor.

Citește și
Albania
Momente tragice în Albania. Logodnica fiului premierului, îngropată alături de părinți și frate

Potrivit guvernului albanez, cutremurul cu o magnitudine de 6,4 a avariat aproape 2.000 de clădiri. Albania nu este stat membru al UE, dar speră să înceapă negocierile de aderare la blocul comunitar.

Aderarea Albaniei la Uniunea Europeană

 

Mai multe ţări, printre care Franţa, blochează demararea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Albania şi Macedonia de Nord.

Pentru Albania, în afară de Franţa se mai opun trei ţări: Danemarca, Olanda şi Spania, au subliniat mai multe surse după o reuniune, vineri, a ambasadorilor ţărilor din UE, reuniune menită să pregătească întâlnirea de marţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult