Modifica setarile cookie
Toate categoriile

UE va trimite două aeronave în China pentru repatrierea cetățenilor europeni

În contextul intensificării epidemiei de coronavirus, UE a activat Mecanismul European de Protecție Civilă pentru repatrierea cetățenilor europeni.

Mecanismul a fost activat în urma unei cereri de asistență venite din partea Franței, pentru a acorda asistență consulară cetățenilor UE din orașul chinez Wuhan, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Janez Lenarčič, comisarul pentru Gestionarea Crizelor: „UE nu își uită cetățenii în nevoie, chiar dacă sunt altundeva în lume. Două aeronave vor fi mobilizate prin Mecanismul European de Protecție Civilă pentru repatrierea cetățenilor din Wuhan.”

Uniunea Europeană este în contact continuu cu statele membre, cu delegațiile UE din regiune și cu ambasada chineză de la Bruxelles, a menționat comisarul.

Stella Kyriakides, comisarul pentru Siguranța Sănătății și Alimentelor: „Suntem pregătiți să susținem statele membre și să oferim un răspuns coordonat situației coronavirusului, atât în UE cât și în afară”.

Citește și
Reacțiile pasagerilor ținuți 2 ore în avion, după ce o stewardesă a fost băgată în carantină, la Cluj
Reacțiile pasagerilor ținuți 2 ore în avion, după ce o stewardesă a fost băgată în carantină, la Cluj

UE va co-finanța costurile de transport ale aeronavelor. Prima aeronavă va pleca miercuri dimineață din Franța, iar a doua va pleca la finalul săptămânii.

Cetățenii europeni prezenți în regiune care doresc să fie repatriați pot face cerere, indifferent de naționalitatea lor.

Din primele date, aproximativ 250 de cetățeni francezi vor fi transportați cu prima aeronavă și peste 100 de cetățeni europeni vor veni cu a doua aeronavă.

Comisia Europeană a menționat că în acest moment, doar cetățenii sănătoși sau asimptomatici vor primi permisiunea de călătorie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult