Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina a mai câştigat teritoriu în apropiere de Bahmut. Nicio schimbare pe frontul de sud

Ucraina a recucerit într-o săptămână trei kilometri pătraţi de la forţele ruse în apropiere de Bahmut, în estul ocupat al ţării, în timp ce pe frontul de sud nu a existat nicio "schimbare semnificativă", a declarat luni un ministru adjunct al apărării.

"Alţi trei kilometri pătraţi au fost eliberaţi" lângă Bahmut săptămâna trecută, a declarat Ganna Maliar pentru televiziunea ucraineană, dând asigurări că forţele ţării sale au recucerit 43 de kilometri pătraţi din iunie, potrivit AFP, citează Agerpres.

"În sud situaţia nu s-a schimbat semnificativ, trupele noastre de apărare continuă să avanseze către (oraşele ocupate) Berdiansk şi Melitopol", a adăugat ea.

Ucraina este angajată de la începutul lunii iunie într-o vastă contraofensivă pentru a încerca să elibereze regiunile ocupate de Moscova.

În nord-estul Ucrainei, în zona Kupiansk, singurul sector al frontului în care forţele ruse atacă, Ganna Maliar a dat asigurări că linia ucraineană rezistă, în timp ce în sector au început evacuările.

Citește și
maria zaharova
Ucraina a atacat Rusia, ca răzbunare la bombardamentul care a ucis civili la Cernigău. Reacția delirantă a Moscovei

"Toate bătăliile din ultima săptămână s-au încheiat cu înfrângere pentru inamic. Inamicul nu a avansat acolo", a precizat ea.

Forţele ucrainene desfăşoară o contraofensivă foarte grea, ruşii petrecând iarna şi primăvara întărindu-şi poziţiile, cu tranşee, capcane antitanc şi câmpuri de mine pe sute de kilometri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult