Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina îi va asasina pe comandanții ruși la ei acasă: ”Știm cum vă cheamă și unde stați”

Serviciul de informații al armatei ucrainene le-a transmis comandanților din armata Rusiei că-i va ucide chiar în casele lor. ”Știm cum vă cheamă și unde stați”, a spus GUR, care a omorât zeci de ruși implicați în războiul declanșat de Putin în Ucraina.  

Direcția de informații a Ministeruui Apărării din Ucraina (GUR) a lăsat din nou de înțeles că este implicată în împușcarea unui comandant rus, în orașul său natal din Rusia, transmițând tuturor oficialilor militari din Rusia că-i va ucide chiar în casele lor, scrie The Kyiv Independent.

Oleg Stegachev, comandantul echipajului unui bombardier strategic rusesc Tu-95, a fost împușcat în orașul rusesc Engels, a informat GUR pe 3 februarie.

Rusia a folosit în mod regulat baza aeriană Engels, care se află la aproximativ 730 de kilometri sud-est de Moscova și la sute de kilometri de Ucraina, pentru a ataca Ucraina cu avioane care transportă rachete de croazieră.

Stegachev, născut în 1983, a servit la baza aeriană Engels și a fost direct implicat în atacuri asupra obiectivelor civile ucrainene, a declarat GUR pe Telegram. Agenția de informații militare urmează să clarifice dacă Stegachev a supraviețuit atacului.

Citește și
Colaj foto Nicolae Ceausescu
Un terorist sângeros s-a ascuns ani de zile in România comunistă. Ce spune după 40 de ani despre Nicolae Ceaușescu
”Vă știm numele, adresele, numerele de la mașini, rutele și obiceiurile”

Ca și până acum, GUR nu și-a revendicat responsabilitatea pentru tentativa de asasinat, dar a sugerat că a fost implicată.

”Vă reamintim că pedeapsa îi așteaptă pe toți criminalii ruși de război – vă știm numele, adresele, numerele de mașini, rutele și obiceiurile”, a transmis agenția.

În decembrie, Illia Kyva, un fost deputat pro-rus în parlamentul ucrainean, a fost găsit mort în regiunea Moscova. Potrivit sursei Kyiv Independent, el a fost asasinat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Kyva a susținut în mod deschis invazia rusă a Ucrainei, răspândind propaganda rusă prin canalul său Telegram.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult