Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina a cerut „acces imediat” la locul în care a căzut racheta în Polonia. Președintele Duda, mesaj pentru Kiev

Ucraina a cerut miercuri un „acces imediat” la locul în care a căzut, în Polonia, o rachetă care a ucis doi polonezi, despre care Varşovia afirmă că este un proiectil antiaerian ucrainean.

„Ucraina cere un acces imediat la locul atacului al reprezentanţilor Apărării şi grănicerilor” ucrainene, solicită, într-un mesaj postat pe Twitter, secretarul Consiliului Naţional ucrainean de Securitate Oleksii Danilov.

Danilov subliniază că Kievul solicită ”o examinare comună a incidentului”, potrivit AFP, citată de News.ro.

Atât Polonia, cât și Statele Unite ar trebui să fie de acord ca Ucraina să ia parte la ancheta privind o rachetă care a aterizat într-un sat din sud-estul Poloniei, a declarat, miercuri, președintele polonez Andrzej Duda.

"Procedurile sunt conduse de experți polonezi și americani și dacă cineva ar trebui să fie autorizat să ia parte la aceste proceduri ar avea nevoie cel puțin de acordul ambelor părți", a declarat Andrzej Duda într-o conferință de presă, informează Reuters.

Citește și
harta polonia ucraina
O rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei. Președintele Duda: Nu a fost un atac intenționat asupra țării
Duda: Nu avem dovezi că racheta a fost lansată de Rusia. Sunt indicii că a fost a Ucrainei

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a spus, miercuri, că este „foarte probabil” ca explozia rachetei în satul polonez să fi fost cauzată de apărarea antiaeriană a Ucrainei.

„Nu există niciun indiciu sau dovezi circumstanțiale care să ne că a fost un atac intenționat asupra Poloniei, că această rachetă a fost direcționată în mod intenționat să lovească teritoriul polonez. Cel mai probabil a fost un accident nefericit”, a declarat Andrzej Duda, potrivit wp.pl.

„O rachetă de fabricație rusă, probabil un S-300, a căzut cel mai probabil asupra Poloniei. Nu avem dovezi că racheta a fost lansată de partea rusă, există multe indicii că ar fi fost o rachetă lansată de forțele ucrainene”, a mai spus președintele Poloniei după întâlnirea lui cu premierul, miniștrii și comandanții militari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult