Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turistă ucisă în Costa Rica, chiar de ziua ei. Criminalul locuia în blocul în care se cazase prin Airbnb

Uciderea unei turiste de 36 de ani din Florida, în timp ce își petrecea concediul în Costa Rica, a stârnit îngrijorarea autorităților din SUA în ceea ce privește siguranța acestei țări din America Centrală.

 

Carla Stefaniak, o turistă americană, a dispărut în urmă cu o lună. Ea era cazată într-un complex de apartamente de lângă capitala San Jose. Suspect este Bismarck Espinoza Martinez, un bărbat de 32 de ani care lucra pentru o firmă de securitate în clădirea în care femeia se cazase prin Airbnb, informează CNN.

Stefanik mersese în Costa Rica pentru a-și celebra a 36-a aniversare. Luni, o parte din trupul ei a fost găsit la câteva sute de metri de complexul de apartamente în care era cazată și se afla în stare avansată de degradare.

Polițiștii au intervievat mai multe persoane care au luaseră legătura cu suspectul, înainte aceasta să dispară, în 28 noiembrie. El a stârnit controverse după ce a oferit declarații contradictorii. El stătea în apartamentul de lângă cel închiriat de femeie. Luni, bărbatul a fost arestat de teamă să nu fugă din țară, în condițiile în care este un migrant din Nicaragua.

Citește și
turista
O turistă din SUA, venită în vacanţă în România, a rămas blocată o oră într-o toaletă din Ploieşti

În urma autopsiei, anchetatorii au stabilit că a fost înjunghiată în zona gâtului și că fusese lovită la nivelul capului. În apartamentul suspectului au fost decoperite pete care sunt „compatibile cu sângele” victimei.

Până de curând, Costa Rica era considerată cea mai sigură destinație de călătorie din America Centrală, întrucât a fost ferită de violența din țările vecine. Cu toate acestea, în ultimii ani a crescut rata criminalității.

„Rata criminalității a crescut și cetățenii americani sunt victime frecvente. Cetățenii americani sunt sfătuiți să fie în alertă”, avertizează Ambasada SUA.

Astfel, turiștii sunt sfătuiți să evite anumite cartiere, precizând că sunt frecvente crimele violente, jafurile armate, agresiunile, în anumite cartiere, unde prezența poliției este redusă.

„Infractorii acționează în grupuri mici, dar pot acționa și pe cont propriu”, mai avertizează ambasada.

Și în luna august, doi turiști din Mexic și Spania au fost uciși pe două plaje din Costa Rica.

În 2017, a fost raportat un număr record de crime – 603, adică 12,1 la 100.000 de locuitori, fiind cea mai ridicată rată din istoria țării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult