Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turcia trimite nave militare în Liban. Erdogan amenință Israelul: „Va plăti pentru genocid mai devreme sau mai târziu”

Ministerul turc de Externe a anunțat marți că va trimite două nave militare în Liban pentru a-și evacua cetățenii din țară, pe fondul atacurilor israeliene. Între timp, președintele Erdogan amenință din nou statul evreu.

Turcia va evacua, miercuri (8 octombrie), pe cale maritimă circa 2.000 de cetăţeni ai săi din Liban, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe turc, informează AFP.

Două nave militare turce vor ridica marţi ancora dintr-un port situat în provincia sudică Mersin pentru a se deplasa la Beirut, a adăugat aceeaşi sursă.

Turcia numără circă 14.000 de cetăţeni înregistraţi la consulatul său din Liban.

Autorităţile turce au declarat că au organizat evacuarea cetăţenilor turci din Liban din cauza agravării situaţiei în Orientul Mijlociu, potrivit Agerpres.

Erdogan amenință din nou Israelul

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a asigurat, luni, că Israelul va plăti „mai devreme sau mai târziu” un preț pentru „acest genocid care are loc de un an”.

Citește și
spital lugoj kovesi
Noul spital din Lugoj: o afacere frauduloasă în care o firmă din Turcia se folosește de NATO. Codruța Kovesi a intrat pe fir

La împlinirea unui an de la atacului Hamas asupra Israelului și a începerii războiului din Gaza, Erdogan a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu și „rețeaua sa criminală” vor fi opriți, la fel cum a fost oprit Hitler în secolul trecut. în plus, șeful statului turc a subliniat că țara sa va continua să se opună guvernului israelian, „indiferent de costuri”, mai anunță sursa citată.

Mai mult, 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult