Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turcia respinge, după explozia de la Istanbul, condoleanţele SUA ”care-i susţin pe terorişti”

Turcia respinge condoleanţele Statelor Unite pentru victimele atacului terorist de la Istanbul, soldat cu 6 morți și 81 de răniți.  

Anunțul oficial a fost făcut de ministrul turc de Interne Süleyman Soylu, la o zi după atentat, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Nu acceptăm (şi) respingem condoleanţele Statelor Unite. Alianţa noastră cu un stat care întreţine Kobane şi buzunare ale terorii (...) trebuie să fie dezbătută”, a declarat Süleyman Soylu.

Ministrul turc de Interne acuză combatanţi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi pe unii dintre aliaţii acestuia - susţinuţi de către Statele Unite - de faptul că au comis carnagiul de la Istanbul.

Turcia este nemulțumită de mai mult timp de faptul că SUA sprijină în Siria miliţia kurdă Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG).

Citește și
Motivele pentru care Turcia și-a schimbat numele. Asocierea cu curcanul, unul dintre ele
16 jurnalişti din Turcia au fost închişi pentru "apartenenţă la o organizaţie teroristă"

Ankara consideră că această miliţie are legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), clasat drept organizaţie ''teroristă'' de către Turcia, dar şi de către SUA.

Miliţia kurdă YPG este braţul armat al FDS, o forţă susţinută de SUA în lupta împotriva Statului Islamic, dar Ankara consideră YPG drept o extensie în Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare care duce un război de gherilă sângeros pe teritoriul turc din 1984.

Dacă gruparea PKK este catalogată drept 'teroristă' de către aliaţii occidentali ai Turciei, nu este cazul și pentru YPG.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult