Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Truss: Sancțiunile occidentale au ”un efect debilitant asupra economiei ruse, chiar încep să muște”

Sancțiunile dictate de Occident împotriva Moscovei pentru războiul declanșat în Ucraina au un ”efect debilitant asupra economiei ruse” și ”chiar încep să muște”, a declarat ministrul de Externe britanic Liz Truss.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina. Ultimele informații

”Ceea ce știm este că acțiunile lui Vladimir Putin nu merg conform planului. El nu face progresul așteptat și știm că sancțiunile pe care le-am aplicat funcționează. Au un efect debilitant asupra economiei ruse. Acele sancțiuni chiar încep să muște”, a declarat Truss, potrivit The Guardian.

Cere aliaților să impună mai multe sancțiuni împotriva Rusiei

Ministrul a precizat că vor urma și alte sancțiuni din partea Londrei, care are mai multe persoane și companii pe lista sa neagră, cerând totodată aliaților ”să facă mai mult”.

Liz Truss a menționat că Uniunea Europeană a sancționat doar trei bănci rusești în comparație cu Marea Britanie și SUA care au vizat 10 bănci majore și a spus că „ne-am dori să le vedem sancționând și mai multe bănci”, susținând totodată că mai multe sancțiuni ar putea veni „colectiv” din partea cele 141 de țări care au votat împotriva Rusiei la Adunarea Generală a ONU.

Citește și
steag rusia ue
Ambasador rus: Europenii vor suferi la fel de mult ca ruşii de pe urma sancţiunilor occidentale

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult