Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trupele lui Putin lovesc tot mai des zone rezidențiale cu rachete S-300. Sute de localnici trăiesc în ruine

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sudul Ucrainei a fost supus, marți, unor bombardamente „masive" care au vizat un sat de la malul mării, de lângă Odesa și portul Nikolaev.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Dar nici Harkovul și numeroase localități din regiunea Donețk nu au fost cruțate de atacurile barbare ale rușilor. În schimb, ucrainenii au izbutit să distrugă un depozit de carburant al invadatorilor. În ultimele trei săptămâni, forțele Kievului au folosit cu mare succes lansatoarele de rachete occidentale și au spulberat peste 50 de depozite de muniții și centre logistice ale armatei ruse.

Luni dimineață, ruşii au lovit infrastructura portuară din Nikolaev, oraș din sudul Ucrainei cu ieșire la Marea Neagră.

Alte rachete, care vizau probabil portul Odesa, au căzut 30 de km mai la sud, lăsând distrugeri imense în comunitatea pescărească din Zatoka.

Citește și
zatoka
Bombardamente ruseşti ”masive” în sudul Ucrainei. Zelenski: „Teroriştii ruşi doar voiau să tragă”. VIDEO și GALERIE FOTO

De asemenea, statul Major ucrainean raportează bombardamente intense de-a lungul liniei frontului în întreaga regiune Donețk, în special în apropiere de Siversk, Sloviansk, Bakhmut și Kramatorsk. Potrivit Kievului, uneori, comandamentul rus aruncă efective în atac fără să fie acoperite de vehicule blindate.

Rușii lovesc tot mai des zone rezidențiale cu rachete S-300.

Ihor Ovcharuk, șeful Unității de Deminare Umanitară a Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență: „Rămășitele găsite fac parte din motorul unei rachete S-300. Acestea sunt rachete sol-aer, dar rușii au ajuns să le folosească sol-sol”.

Și, în Bakhmut, invadatorii au distrus o școală.

Depozit al rușilor, distrus de trupele Kievului

În Harkov, 2.500 de clădiri rezidențiale au fost bombardate de ruși. Sute de localnici trăiesc în ruine.

Pe de altă parte, luni dimineață, armata ucrainenea a reușit să distrugă încă un depozit al rușilor, unul de combustibil, situat în regiunea Donețk.

Separatiștii pro-ruși spun că ucrainenii au folosit trei obuze de artilerie de 155 mm. Kievul deține tunuri M777 de 155 mm primite din Occident.

Iar capacitățile militare ale Ucrainei continuă să se îmbunătățească. La o zi după ce au sosit trei dintre cele 15 blindate Ghepard, promise de Germania, și din Marea Britanie au venit primele șase sisteme de apărare antiaeriană Stormer.

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării: „Când vezi că, la nici 24 de ore după semnarea unui așa-zis acord cu privire la exportul cerealelor, rușii bombardează portul Odesa, poate cei de la Kremlin ar trebui să se întrebe de ce nimeni nu mai are incredere în ei. Cu timpul, pe măsură ce Rusia a comis tot mai multe atrocități, sistemele de armament pe care le-am furnizat Ucrainei au fost din ce în ce mai sofisticate. Rusia rămâne periculoasă. Vladimir Putin încă e decis să controleze toată Ucraina. Este datoria noastră, și a oricui susține statul de drept și drepturile omului, să sprijine Ucraina, să se asigure că ocupația rusă din Donbas nu e permanantă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult