Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump, reacție dură la adresa lui Zelenski: „Dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înţelegere”

Donald Trump l-a criticat dur, miercuri, pe Volodimir Zelenski, acuzându-l pe preşedintele ucrainean că „refuză să facă o înţelegere” cu Rusia.

„Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înţelegere, Zelenski”, a denunţat candidatul republican la preşedinţia SUA în cadrul unui miting de campanie, notează News.ro.

„De fiecare dată când a venit în ţara noastră, a plecat cu 60 de miliarde de dolari, cred că este cel mai bun vânzător de pe planetă”, a glumit fostul preşedinte în Carolina de Nord.

O întâlnire între Donald Trump, care este foarte critic faţă de sumele plătite de Washington pentru Kiev, şi liderul ucrainean a fost evocată în marja Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Cu toate acestea, potrivit presei americane, această întâlnire riscă să fie anulată.

Trump, nemulțumit de declarațiile lui Zelenski

Presa susţine că Donald Trump nu a apreciat un interviu acordat de Volodimir Zelenski revistei The New Yorker - în care liderul ucrainean a afirmat că republicanul „nu ştie cu adevărat cum să oprească acest război”.

Citește și
Donald Trump
Echipa lui Trump face o gafă în publicitatea online şi confundă Georgia din Europa de Est cu statul american-cheie în alegeri

Septuagenarul a afirmat la începutul lunii septembrie că are un „plan precis” pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dar că nu îl va dezvălui pentru a menţine efectul de surpriză.

„Dacă voi câştiga, ca preşedinte ales, mă voi asigura că se va încheia un acord, garantat”, a declarat candidatul republican la Casa Albă.

Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că va rezolva războiul dintre Rusia şi Ucraina „în 24 de ore” - fără să explice vreodată cum.

În ultimele luni, el a fost deosebit de critic cu privire la miliardele de dolari cheltuite de SUA pentru a sprijini Kievul în războiul său împotriva Moscovei, făcând apel la Europa să „se mişte”.

Contactată de AFP, echipa lui Donald Trump a refuzat să confirme dacă întâlnirea sa cu Zelenski a fost anulată.

Preşedintele ucrainean se va afla joi la Washington pentru a se întâlni cu omologul său Joe Biden la Casa Albă. Volodimir Zelenski se va deplasa, de asemenea, la Capitol Hill, pentru întâlniri cu o serie de parlamentari de rang înalt, în special din Senat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult