Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump nu renunţă la zid. Blocajul administraţiei SUA ar putea dura luni de zile

Donald Trump a apărat vineri proiectul său de a construi un zid la "periculoasa" frontieră de sud a Statelor Unite, avertizând că este pregătit ca blocajul parţial al administraţiei federale să dureze luni întregi.

Dacă şeful statului a vorbit despre discuţii "foarte, foarte productive", responsabilii democraţi pe care i-a primit la Casa Albă au făcut o prezentare mult mai puţin optimistă a întrevederii.

Noi discuţii sunt prevăzute în zilele următoare. "Am desemnat un grup, ne vom vedea în acest weekend", a declarat Donald Trump din grădinile Casei Albe.

Construirea unui zid la frontiera cu Mexicul este o problemă de "securitate naţională", a avertizat el. "Nu este un joc", a adăugat preşedintele american, subliniind în acelaşi timp "drumul parcurs" în negocierile cu adversarii săi politici.

Cu toate acestea, la ieşirea de la Casa Albă, liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, şi noul "speaker" al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au făcut o trecere în revistă foarte diferită, amintind că discuţiile au fost "tensionate".

Citește și
Donald Trump
Donald Trump, nerăbdător să se întâlnească din nou cu Kim Jong-un

După cum a afirmat Chuck Schumer, Donald Trump a declarat că este pregătit ca blocajul să dureze "foarte mult timp, luni întregi, chiar ani". "Da, am spus asta", a confirmat liderul de la Casa Albă. "Nu cred că aşa va fi cazul, dar sunt pregătit", a adăugat el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult