Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump l-a sunat pe Boris Johnson să îl felicite: „Va fi un super premier”

Președintele american Donald Trump l-a felicitat, vineri, pe Boris Johnson pentru obținerea postului de premier al Marii Britanii. Totodată, liderul de la Casa Albă a anunțat pregătirea unui acord de liber schimb între cele două țări.

„L-am felicitat şi este gata de start", a declarat Trump jurnaliştilor din Biroul Oval, conform Reuters, citat de Agerpres.

Boris Johnson „va fi un super premier. Are calităţi în acest sens", a mai spus Trump, care l-a calificat pe noul premier britanic drept „un băiat bun" şi „un prieten".

„O să ne înţelegem foarte bine", a dat asigurări liderul de la Casa Albă, conform AFP.

„Regatul Unit avea nevoie de el de mult timp", a adăugat miliardarul american, care a criticat-o în mod deschis pe predecesoarea lui Boris Johnson, Theresa May, pentru modul în care a gestionat Brexitul.

Preşedintele SUA a mai declarat că guvernele celor două ţări au început deja să lucreze la un acord de liber schimb considerat crucial pentru a ajuta Marea Britanie după Brexit.

Citește și
Boris Johnson
Boris Johnson promite BREXIT-ul pe 31 octombrie. ”Acest om este periculos”

„Cred că putem face de trei, patru până la cinci ori mai mult cu Regatul Unit", a declarat Trump. El a precizat că până în prezent SUA au fost „împiedicate" să facă mai mult comerţ cu britanicii ca urmare a „relaţiei lor cu Uniunea Europeană".

„Ei au fost de acord asupra faptului că Brexitul oferă o oportunitate de neegalat pentru a întări parteneriatul economic dintre Marea Britanie şi Statele Unite", se arată într-un comunicat al guvernului de la Londra referitor la conţinutul convorbirii telefonice.

În comunicat se mai arată că cei doi lideri „şi-au exprimat angajamentul de a încheia un acord ambiţios de comerţ liber şi de a începe negocierile cât mai curând posibil după ce Marea Britanie va părăsit UE".

Un alt subiect abordat a fost criza din Golf şi sechestrarea de către Iran a unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz.

„Au încheiat prin a-şi exprima nerăbdarea de a se întâlni la summit-ul G7 de la Biarritz de luna viitoare", se mai arată în comunicatul executivului britanic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult