Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump, după moartea unei reputate jurnaliste: „Nu s-a purtat niciodată frumos cu mine”

Președintele american Donald Trump a reacționat la moartea lui Cokie Roberts, o jurnalistă cu o vastă experiență, plângându-se că „nu s-a purtat niciodată frumos cu mine”. Abia apoi a transmis condoleanțe familiei.

„Nu am întâlnit-o niciodată. Nu s-a purtat niciodată frumos cu mine. Totuși, vreau să-i urez numai bine familiei ei. Era o profesionistă, iar eu respect profesioniștii”, le-a spus Trump reporterilor aflați la bordul Air Force One, aflat în zbor spre California.

„Băieți, vă respect foarte mult! Era o adevărată profesionistă. Nu s-a comportant bine cu mine, dar cu siguranță o respect ca profesionist”, a completat Trump.

Donald Trump nu are o relație tocmai bună cu presa, el numindu-i de mai multe ori pe jurnaliști „inamicii poporului”, notează CNN.

În contrast cu declarația lui Trump, fostul președinte Barack Obama a susținut, într-un comunicat, faptul că Roberts „a fost un model pentru tinerele femei, într-un moment în care această profesie este încă dominată de bărbați. Într-o lume și un peisaj media în continuă schimbare, ea a fost o constantă vreme de 40 de ani, informând alegătorii și fiind alături de tinerii jurnaliști”.

Citește și
Audiere cu scandal în Congresul SUA. Trump, apărat de fostul său director de campanie, Corey Lewandowski
Audiere cu scandal în Congresul SUA. Trump, apărat de fostul său director de campanie

La rândul său, fostul vicepreședinte american Joe Biden a numit-o pe Cokie Roberts un „pionier” al domeniului. „Neobosită în lupta ei pentru adevăr și neabătută în angajamentul ei de a dărâma barierele puse femeilor în jurnalism – țara noastră e mai bună datorită ei”, a precizat Biden.

„Noi i-am respectat pornirea și i-am apreciat umorul. Ne-a devenit prietenă”, a precizat, la rândul său, fostul președinte George W. Bush.

Cokie Roberts a murit la vârsta de 75 de ani, din cauza unor complicații legate de cancerul la sân de care suferea. Ea a lucrat mai bine de 40 de ani în televiziune, radioul public și presa scrisă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult