Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump afirmă că SUA au o relaţie extraordinară cu Germania la câteva ore, după ce a criticat țara

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat miercuri că SUA au o relaţie „extraordinară” cu Germania, la câteva ore după ce a criticat ţara pentru acordul său privind reţeaua de gaze cu Rusia, scrie Politico.

„Avem o relaţie foarte, foarte bună cu cancelarul, avem o relaţie extraordinară cu Germania”, a declarat Trump în timpul unei conferinţe de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel de la Bruxelles, adăugând că au avut o întâlnire foarte bună în care au discutat despre expansiunea militară şi piaţa de schimb, scrie News.ro.

Trump declarase iniţial, înaintea summit-ului NATO, că Germania este „controlată total de Rusia”, adăugând că el consideră că „este foarte trist că Germania are un acord masiv cu Rusia privind reţelele de gaze şi petrol, atunci când ar trebui să se protejeze de Rusia”.

Preşedintele american făcea referire la controversatul gazoduct Nord Stream 2.

De asemenea, Trump a lăudat-o pe Merkel pentru „succesul ei extraordinar” şi a prezis o creştere a pieţei de schimb.

Citește și
donald trump melania
Cum va fi întâmpinat Trump de Regina Elisabeta, în vizita de lucru la Castelul Windsor

„Aveţi un succes extraordinar şi vă felicit. Un succes extraordinar. Cred că piaţa de schimb va creşte şi multe alte lucruri vor creşte dar vom vedea ce se va întâmpla în următoarele luni”, a declarat Trump.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult