Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei oficiali de poliție și securitate din Kazahstan au fost găsiți morți. Unul dintre ei s-a sinucis

Cel puțin trei oficiali din domeniul securității au fost găsiți morți în Kazahstan, după revoltele din ultima săptămână, cele mai garve tulburări din cele trei decenii de independență a fostei republici sovietice, relatează The Moscow Times.

 

Potrivit Ministerului de Interne al Kazahstanului, 16 polițiști, membrii ai gărzi naționale și militari au fost uciși și peste 1.300 au fost răniți în săptămâna protestelor regionale din cauza creșterii prețului combustibilului, care s-au transformat în revolte la nivel național. Comitetul de securitate națională (KNB) al Kazahstanului a anunțat săptămâna trecută arestarea fostului său șef Karim Masimov și a „altor persoane” sub suspiciunea de trădare.

Agenția Interfax a raportat luni că șeful poliției din regiunea Zhambyl din sudul Kazahstanului, Zhanat Suleimenov, s-a sinucis.

Jurnaliștii locali au raportat că autoritățile ar fi deschis un dosar penal nespecificat împotriva lui Suleimenov, după asaltul clădirilor poliției locale și guvernamentale din centrul administrativ Taras al lui Zhambyl de către protestatari.

Citește și
Kazahstan
GALERIE FOTO Situația revine la normal în Kazahstan. Guvernul condamnă relatările media

Curând după aceea, KNB a anunțat că trupul colonelului Azamat Ibrayev a fost găsit în fața casei sale din capitala kazahă Nur-Sultan.

Baza, un canal Telegram despre care se crede că are legături cu serviciile de securitate ale Rusiei, a susținut că Ibrayev a căzut de pe o clădire înaltă.

Ulterior, agenția Interfax a citat Ministerul de Interne al Kazahstanului confirmând că șeful unui district de poliție din cel mai mare oraș Almaty din Kazahstan, Tanat Nazanov, a murit în urma unui atac de cord.

Cele trei decese au avut loc la aproape o săptămână după ce înregistrările de pe rețelele de socializare au arătat mulțimi de oameni care luau cu asalt birouri publice, dând foc clădirilor și confiscând echipamentul poliției, inclusiv vehicule și echipament antirevoltă.

Bilanțul total al victimelor se ridică la 164.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult