Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei lideri de rang înalt ai Hezbollah au fost uciși într-un atac israelian care a avut loc în sudul Libanului

Trei lideri de rang înalt ai Hezbollah au fost uciși într-un atac israelian care a avut loc în sudul Libanului, a anubnțat, marți, presa israeliană.

Atacul, care a avut loc în Ghandouriyeh, a fost efectuat cu o dronă care a vizat un vehicul, informează Reuters, citată de Jerusalem Post.

Potrivit presei israeliene, unul dintre cei uciși în acest atac este Hassan Abeid al-Hussein Ismail, șeful operațiunilor cu drone ale Hezbollah în sudul Libanului. Acesta ar fi fost responsabil pentru asalturile cu drone asupra orașelor din nordul Israelului începând cu 7 octombrie.

După eliminarea celor trei, numărul total de membri ai Hezbollah uciși în ultima vreme a ajuns la 158, conform organizației teroriste.

Hezbollah a anunțat, marți, că a trimis o dronă de atac cu scopul de a lovi baza Comandamentului de Nord al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) de lângă Safed. Armata israeliană a confirmat incidentul și a precizat că nu au existat victime.

Citește și
israel fâșia gaza
Orientul Mijlociu stă pe un butoi de pulbere. Extinderea războiului din Gaza ar fi un dezastru, dar încă poate fi evitată

IDF a anunțat că avioane de luptă au lovit, marți, infrastructura Hezbollah din satul Kafr Kila din sudul Libanunului.

De asemenea, IDF a precizat că aeronave de luptă au fost trimise să neutralizeze o escadrilă de drone lansate din Liban.

Sirenele au răsunat, marți dimineață, în orașul Safed și în tot nordul Israelului.

Israelul se aștepta la o ripostă dură din partea Hezbollah

Israelul s-a pregătit pentru un răspuns dur din partea Hezbollah după ce, marțea trecută, Saleh al-Arouri, numărul 2 din cadrul Hamas, a fost ucis într-un presupus atac israelian cu dronă în Beirut.

De asemenea, luni, 8 ianuarie, Israelul s-a aflat în spatele asasinării a comandantului forței de elită Radwan a Hezbollah, Wissam al-Tawil.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult